Vaccinarea profesorilor, în ceață. Dan Barna: Depinde de disponibilitatea vaccinului

Vaccinarea profesorilor va fi făcută...când vom avea vaccin
Vaccinarea profesorilor va fi făcută...când vom avea vaccin

Ministerul Educației a cerut Ministerului Sănătății crearea unui culoar pentru vaccinarea cu prioritate a profesorilor. Vicepremierul Dan Barna, care îl laudă pe ministrul USR Voiculescu pentru campania de vaccinare, o scaldă atunci când e întrebat despre această solicitare a unui ministru PNL.

”Știu că e o analiză la Ministerul Sănătății pe acest subiect, a răspuns Dan Barna la Digi24 Tv, întrebat fiind despre vaccinarea profesorilor. Chestiunea e privită mai degrabă ca disponibilitatea vaccinului, pentru că numărul de centre...(probabil a vrut să spună că sunt suficiente-n.red.). Sperăm să rezolvăm pe termen scurt, mai ales că au venit și de la Astra Zeneca vaccinuri. Cred, adică îmi doresc ca și profesorii să poată fi vaccinați în următoarele 2-3 săptămâni, să fie acoperită și această nevoie reală”.

Dat fiind că programările se fac, deja, pentru jumătatea lunii martie, această dorință a vicepremierului nu are nicio legătură cu realitatea. Ca urmare, Barna a fost întrebat, din nou, dacă va fi creat un culoar prioritar pentru profesori, ca să se urgenteze vaccinarea cadrelor didactice.

”Nu știu dacă se va defini în sine un culoar prioritar, miza este ca disponibilitatea vaccinului să fie suficientă, astfel încât grupa a 2-a să fie acoperită cât mai repede, ceea ce include și profesorii”, a răspuns Dan Barna.

Moderatorul a insistat, întrebând dacă  nu e o prioritate vaccinarea profesorilor, iar vicepremierul a repetat răspunsul anterior. ”O să vedem dacă se va defini acest culoar. E unul dintre scenarii. Depinde de disponibilitatea vaccinului”,  a fost tot ce au putut profesorii afla de la vicepremierul Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel