”Vaccinarea întregii populații va începe în primăvară”. ADEVĂRUL despre declarația care face RAVAGII pe Facebook

O declarație a președintelui Klaus Iohannis, făcută marți seară, a devenit virală pe Facebook, întărind teorii ale negaționiștilor și antivacciniștilor. 

În postări devenite virale se susține că declarația ”vaccinarea întregii populații va începe în primăvară” anunță că va începe vaccinarea în masă pentru întreaga populație. Mai mult, unii atrag atenția că avertismentele lor au devenit realitate și că acum când se adeverește ceea ce au spus, nu se mai poate numi conspiraționism. 

Care e realitatea

Președintele a spus că ”primii care vor fi vaccinați în mod natural vor fi lucrătorii, toți lucrătorii, din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară.” 

Cu alte cuvinte, când vaccinul va ajunge în România, vor beneficia de el lucrătorii esențiali și persoanele din grupele de risc, ca mai apoi el să fie disponibil din primăvară pentru întreaga populație. 

”Nu vrem să vaccinăm pe nimeni cu forța”

Președintele nu a vorbit despre vaccinare în masă sau vaccinarea obligatorie, din contră, a răspuns ulterior la o întrebare în care a punctat că nu se vizează o vaccinare cu forța. 

Întrebat despre vaccinarea cu COVID-19, în ce condiții ar urma să se facă, președintele a răspuns: ”Sigur, nu vrem să obligăm, nu vrem să vaccinăm pe nimeni cu forța, dar este absolut recomandat și de aceea am subliniat deja în deschidere. Uniunea Europeană va cumpăra acele tipuri de vaccin care sunt sigure și eficiente. Deci vrem acțiuni care sunt de mare succes și aceste tipuri de vaccin care vor fi autorizate vor îndeplini toate normele, vor fi sigure și ne vor garanta că nu ne vom îmbolnăvi și pandemia va lua sfârșit.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel