Vaccinarea anti-COVID. Republica Moldova anunță când va începe imunizarea populației cu serul Pfizer primit din România

foto Pixabay
foto Pixabay

Republica Moldova a anunțat când va începe vaccinarea anti-COVID cu serul Pfizer, primit din partea României.

Republica Moldova va putea beneficia de primul lot de vaccin anti-coronavirus primit din partea României până la sfârșitul lunii ianuarie 2021, iar imunizarea va începe în februarie, anunță Ministerul Sănătății. Vaccinul anti-COVID va fi gratuit pentru toată populația, scrie Jurnal.md.

În cadrul unei conferințe de presă, Tatiana Zatic, ministru interimar al Sănătății, a declarat că RM dispune de locuri speciale pentru păstrarea și depozitarea vaccinurilor anti-coronavirus. Vaccinarea populației se va face în 3 etape. La prima etapă vor fi vaccinați angajații instituțiilor medicale, mai întâi angajați din reanimare, terapie intensivă, apoi angajații care activează cu profil Covid. La etapa a doua vor fi vaccinați adulții cu vârsta de 60+, persoanele cu comorbidități, lucrătorii sistemului penitenciar, sistemului de educație și securității statului. La etapa a treia va fi vaccinată populația generală.

Vaccinate vor fi și persoanele care deja au suferit de infecția Covid-19. Vaccinarea va fi făcută după ce persoana s-a tratat, fără a se solicita un test la anticorpi. Republica Moldova va primi vaccin anti-COVID pentru 20% din populație, drept donație din partea României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel