Vaccinarea anti-covid nu este obligatorie. Ce prevede Rezoluția 2361 a Consiliului Europei

Rezoluția 2361/2021 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), votată pe 27 ianuarie,  interzice  statelor membre să facă obligatorie  vaccinarea împotriva  coronavirusului a populației sau să  utilizeze  aceasta pentru  discriminarea împotriva  celor care nu sunt  vaccinați.

În acest sens, statele membre trebuie să se asigure că cetățenii sunt informați că vaccinarea  NU este obligatorie și că nimeni  nu este presat politic , social sau altfel să se vaccineze , dacă nu doresc să facă acest lucru (7.3.1).

Rezoluția solicită  statelor  Europei „să se asigure că nimeni nu este discriminat pentru că nu s-a vaccinat, fie din cauza posibilelor riscuri asociate vaccinării sau pentru că nu a dorit acest lucru” (7.3.2).

În continuare, Rezoluția APCE îndeamnă statele Europei să combată dezinformarea, dar și să „distribuie informații transparente cu privire la siguranța și posibilele efecte secundare ale vaccinurilor” (7.3.3 și 7.3.4).

Printre altele documentul îndeamnă statele membre să fie transparente cu privire la conținutul contractelor cu producătorii de vaccinuri, pentru a le face disponibile „cercetării publice și parlamentare” (7.3.5).

De asemenea, Rezoluția susține că „o similitudine” a vieții normale nu va putea să înceapă mai devreme de mijlocul spre sfârșitul anului 2021 (3).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel