Vaccinare în Piața Sfatului din Braşov, în weekend, pentru turişti şi localnici

Foto: Gustavo Fring - Pexels
Foto: Gustavo Fring - Pexels

 În Piața Sfatului din Brașov va fi organizat, în weekend, un eveniment dedicat vaccinării.

Turiștii și localnicii pot să se vaccineze împotriva COVID-19 și, în același timp,să participe la cursuri și demonstrații de resuscitare organizate de Crucea Roșie și își vor putea măsura glicemia și tensiunea.

Potrivit Primăriei Brașov, organizatorul evenimentului, în Piața Sfatului, duminică, între orele 10.00 și 20.00, se desfășoară ultimul eveniment, cel de al zecelea, din cadrul maratonului de vaccinare „Liber la vaccinare, liber la viață!”. Acesta este un eveniment dedicat turiștilor și tuturor celor care vor să se vaccineze.

Evenimentul este organizat de Primăria Brașov, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și Crucea Roșie - filiala Brașov.

„Duminică, 4 iulie, încheiem seria evenimentelor de vaccinare din cadrul maratonului «Liber la vaccinare, liber la viață!» cu evenimentul «Liber la sănătate». Am ales Piața Sfatului pentru că este centrul comunității brașovene și simbolul orașului nostru, iar reîntoarcerea la normalitate trebuie să înceapă de aici. În prezent multe din restricții au fost eliminate, dar dacă vrem ca această relaxare să se păstreze și să ne întoarcem la o viața normală, trebuie să ne luăm acele măsuri care să ne protejeze pe noi și pe cei dragi. Cea mai bună dintre măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului este vaccinarea și de aceea vă invit pe toți cei care nu v-ați vaccinat, brașoveni și turiști, să veniți în Piața Sfatului și să vă vaccinați. Totodată, vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentelor de vaccinare din cadrul acestui maraton pentru turul de forță pe care l-au făcut în aceste două luni, inclusiv în zilele de weekend, pentru modul în care s-au implicat și pentru dăruirea de care au dat dovadă față de comunitatea brașoveană“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

În cadrul acestui eveniment, vaccinarea se face, la alegere, cu unul dintre cele două vaccinuri produse de Pfizer și Johnson&Johnson.

Totodată, pe toată perioada vaccinării vor fi organizate o serie de evenimente. Crucea Roșie va organiza un maraton de resuscitare, cursuri de prim ajutor și va măsura tensiunea și glicemia participanților care vor solicita acest lucru, iar Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice va derula activități de informare a publicului privind diferitele tipuri de hepatite, prevenție și tratament, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel