Vaccinare împotriva COVID-19... între blocuri. Valeriu Gheorghiţă, anunţ pentru români

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare împotriva COVID-19, a anunţat că în perioada următoare vor fi organizate centre de vaccinare... între blocuri. 

"Sunt oameni care au teamă de medici, de înţepături, de ace, poate, şi atunci este bine să găsim acele locaţii potrivite pentru vaccinare, cum ar fi gările, aeroporturile, stadioanele, pe litoral, la munte, acolo unde există interacţiuni între persoane. 

Când ridicăm restricţii, oamenii vor interacţiona mai mult. Vom identifica acele zone în care există interacţiuni ridicate între persoane şi vom merge cu vaccinul în zona respectivă. De asemenea, tot conceptul de mobilitate îl reprezintă şi organizarea de puncte de vaccinare în urban, între blocuri. Practic, grupat, anumite blocuri să fie arondate unor puncte fixe de vaccinare, care ulterior să poată fi mutate de la o regiune la alta, ca să avem o acoperire mai mare. Evident că nu ne mai aşteptăm la centre de vaccinare în care vor fi mii de persoane vaccinate. E nevoie de o fragmentare mare a întregului proces, în puncte mici dar cu acoperire geografică ridicată", a declarat Valeriu Gheorghiţă. 

Câte persoane s-au vaccinat în ultima zi 

În ultimele 24 de ore, au fost vaccinate în România 57.615 persoane, transmitea CNCAV pe 24 mai, la ora 18:00.

23.021 dintre persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore au primit prima doză de vaccin, iar 34.594 pe cea de-a doua.

37.969 de persoane au primit serul produs de Pfizer, 6.149 pe cel de la Moderna, 7.690 pe cel de la AstraZeneca, iar 5.807 persoane au fost vaccinate cu ser Johnson&Johnson.

De la începerea campaniei de vaccinare, 4.159.340 de persoane au fost vaccinate, dintre care 3.226.831 cu ambele doze.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 38 de reacții adverse, 3 de tip local, restul de tip general. De la debutul campaniei de vaccinare au fost raportate 15.778 de reacții adverse.

CNCAV precizează că 143 reacții adverse sunt în curs de investigare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 381 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel