Vaccinare COVID. Gheorghiță: De săptămâna asta, timpul de aşteptare pe listă se va reduce considerabil

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Valeriu Ghoerghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a anunțat că timpul de așteptare pentru vaccin va fi redus, începând cu această săptămână.

"Luăm în calcul orice variantă care îmbunătățește activitatea de vaccinare. Sunt soluţii pe care, după ce le implementăm, le evaluăm după o perioadă de timp şi vedem care este randamentul. Acum o oră am terminat o şedinţă de patru ore cu colegii de la STS, tocmai pe modalitatea de programare şi pe dezvoltarea cerinţelor operaţionale încât să facilităm accesul la vaccinare.

Marea problemă pe care am avut-o, până la acest moment, a fost legată de tranșele de vaccinuri alocate periodic. Una este să ai toată cantitatea de vaccinuri prezentă în ţară şi să vaccinezi în funcţie de adresabilitatea pe care o ai şi alta este să îţi vină un ritm săptămânal de doze și trebuie să faci o planificare încât să asiguri şi persoanele care se programează pentru prima doză, să asiguri şi doza a doua.

"Va creşte cu 50% capacitatea de vaccinare"

Am încercat, până la acest moment, să avem o campanie coerentă. Au fost acele reprogramări care au fost impuse din cauza scăderii numărului de doze alocate în perioada respectivă, însă nu ne dorim să dezorganizăm campania de vaccinare. Trebuie să creștem capacitatea de vaccinare din centre.

Începând cu săptămâna aceasta, va creşte cu 50% capacitatea de vaccinare în fiecare cabinet, în fiecare centru de vaccinare, prin faptul că va creşte numărul de persoane programate pe flux de la 60, la 90 de persoane.Timpul de aşteptare pe lista se va reduce considerabil pentru că un număr mai mare de persoane vor fi preluate din lista de aşteptare şi vor fi alocate către programare", a anunțat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel