EXCLUSIV  VACCINARE în pandemie. Dr. Gindrovel Dumitra: Campania TREBUIE să continue!

Vaccinul este realizat dintr-o versiune slăbită a unui virus al răcelii de la cimpanzei care a fost modificat
Vaccinul este realizat dintr-o versiune slăbită a unui virus al răcelii de la cimpanzei care a fost modificat

Doctorul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Comisiei de vaccinologie a Societății medicilor de familie, a vorbit, în exclusivitate la DC News, despre cum trebuie să procedeze părinții care nu au mai mers la medic, pentru a-şi vaccina copiii, în această perioadă de pandemie. Medicul subliniază faptul că schema de vaccinare trebuie reluată, dacă părinţii au amânat vaccinările ca urmare a stării de urgenţă

Gindrovel Dumitra a vorbit, în cadrul dezbaterii online  „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizată de DC Media Group,  despre modul în care părinţii care, în această perioadă de restricţii, nu şi-au dus copiii la medicul de familie pentru a le face vaccinurile aferente vârstei pot recupera, acum, schema de vaccinare.

"La nivelul medicilor de familie, am avut o anumită discuție, la un moment dat. În ceea ce privește limitarea prezentării la cabinet a pacienților, fie pentru afecțiuni cronice, fie pentru activități preventive, pentru că decretul era foarte clar, pacienții să stea acasă și din cauza unui orizont de timp incert, colegii mei au încercat să temporizeze activitatea de vaccinare. Dar nu atât colegii mei, ci cât mai ales au fost câteva direcții de sănătate publică, care, datorită colmatării activității pentru Covid, nu au putut să mai distribuie vaccinul pentru campania lunară.

În acest moment, lucrurile au intrat în normal, pentru că există un punct de vedere emis și asumat de Organizația Mondială a Sănătății, de a continua campania de vaccinare. Mai mult decât atât, județele în care Direcția de Sănătate Publică nu a distribuit vaccinul au revenit asupra acestei măsuri și, în acest moment, campania se desfășoară normal, la nivel național. Să sperăm că a fost doar o problemă de moment, este una dintre problemele inerente, dacă se poate spune așa, unei pandemii. Atunci când te întâlnești cu situații cu care nu te-ai pregătit înainte și nu poți să anticipezi care ar fi urmările", a explicat medicul.

Curs de recuperare a vaccinării



"Pentru cei care au întârziat o lună, colegii mei au la dispoziție curs de recuperare a vaccinării, disponibilă online, există workshop-uri pe care noi le-am făcut în anii precedenți, în care am trecut peste 2000 de colegi, medici de familie. Deci, părinții care nu au primit vaccinul luna trecută se pot prezenta sau pot lua legătura cu medicul de familie organizat, astfel încât să poată să se prezinte și să recupereze vaccinurile.

În niciun caz nu recomandăm prezentarea la cabinet fără un telefon prealabil, pentru că noi, în această perioadă, facem un triaj telefonic. Trebuie să ne asigurăm că acel copil care se prezintă la cabinet trebuie să fie într-o stare de sănătate care să-i permită administrarea vaccinului. Pe de altă parte, la cabinet trebuie să se prezinte un singur părinte, nu mai mulți, pentru a putea să limităm la maximum interacțiunea dintre persoane, în conformitate cu regulile generale stabilite la această perioadă", a declarat dr. Gindrovel Dumitra, pentru DC News.  

Mia multe detalii, în videoul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel