Vaccinare anti COVID-19, etapa a II-a. La Galaţi, doar 5 din 22 de centre sunt deschise

Doar 5 centre de vaccinare funcţionează la Galaţi, din 22. Sursa: Pixabay
Doar 5 centre de vaccinare funcţionează la Galaţi, din 22. Sursa: Pixabay

Etapa a doua de vaccinare împotriva noului coronavirus a început cu probleme în judeţul Galaţi. Doar 5 din cele 22 de centre de vaccinare din judeţ funcţionează şi nici acestea la capacitatea maximă. 

La Sala Sporturilor, unde s-ar putea vaccina 12 persoane odată deoarece există sală de aşteptare şi numărul cabinelor de vaccinare calibrate ca să fie acest lucru posibil, se vaccina doar la o singură cabină. Şi erau programaţi 5 oameni pe oră. După întârzierea de dimineaţă cauzată de platforma naţională de vaccinare, au apărut probleme şi cu eliberarea certificatelor care atestă vaccinarea. S-au dat scrise de mână temporar. „A demarat puţin mai greu, ca orice început, dar acum suntem în program. Deocamdată nu suntem conectaţi la platformă să le putem elibera acea dovadă electronică, sperăm să se rezolve, să le dăm acea dovadă electronică la fiecare, până atunci le dăm o dovadă de mână scrisă de noi“, a precizat dr. Iuliana Grigoraş, medic din echipa de vaccinare de la Sala Sporturilor, conform monitoruldegalati.ro

Cei care au reuşit să se programeze spun că fie i-au ajutat la programare rudele mai tinere, fie soţii, fie un medic, deşi mai rar.

„În judeţul Galaţi au fost nominalizate 22 de centre de vaccinare, numai că Centrul Naţional de Coordonare a activităţii de vaccinare împotriva noului coronavirus a hotărât ca, la nivelul judeţului Galaţi, să funcţioneze doar cinci centre, patru în Galaţi şi unul la Tecuci datorită faptului că în ţară au intrat puţine doze de vaccin. Pentru cei din mediul rural care vor să se vaccineze, programările se fac la centrele din Galaţi şi din oraşul Tecuci, conform arealului“, a explicat Liliana Iordăchescu, DSP Galaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel