Rafila: În loc să ia măsuri, Cîțu a apărut la Electric Castle, îmbrățișat cu Rareș Bogdan, fără mască

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Alexandru Rafila a explicat în ce condiții nu mai este necesară vaccinarea cu cea de-a treia doză de vaccin anti Covid-19. 

Alexandru Rafila s-a aflat în direct la România TV unde a tras un nou semnal de alarmă cu privire la valul patru al pandemiei de coronavirus, dar a făcut precizări și cu privire la campania de vaccinare cu cea de-a treia doză anti Covid-19. 

Profesorul consideră că ”nu este necesară a treia doză” de vaccin la persoanele care au trecut prin boală și s-au vaccinat și cu schema completă. 

”În mod evident, nu e necesară a treia doză. Am mai discutat cu colegii din Israel, o a treia doză nu mai este necesară pentru cei vaccinați cu două doze și care au trecut și prin boală. Noi nu reușim să vaccinăm persoanele adulte care încă  mai trebuie imunizate și vorbim despre copii de 5-11 ani”, a declarat Alexandru Rafila.

Creștere alarmantă a numărului de infectări

Specialistul în sănătate publică a tras un semnal de alarmă și cu privire la creșterea numărului de infectări.

”Creșterea a început pe data de 5 iulie, după săptămâna patru, oamenii trebuiau să ia măsuri, prima măsura a fost fost Electric Castle. Cîțu a apărut cu domnul Rareș Bogdan, îmbrățișați, fără nicio măsură de protecție. Nu s-a făcut nimic pentru sistemul de sănătate. Nu s-au dublat paturile de la ATI. Anul trecut când am avut cea mai mare mortalitate după Al Doilea Război Mondial, paturile pentru pacienții de Covid-19 au fost în număr de 1500, paturile au fost luate de la pacienții cu alte patologii, de aceea impactul asupra mortalității a fost foarte mare. Ne găsim într-o situație periculoasă”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Rafila: Clujul va fi primul oraș în carantină

Alexandru Rafila a criticat modul în care guvernanţii gestionează valul patru al pandemiei de Covid-19, atrăgând atenţia asupra faptului că, în ciuda avertismentelor repetate venite din partea specialiştilor, s-a dat voie la festivaluri cu zeci de mii de participanţi, în timp ce elevii sunt ameninţaţi din nou cu trecerea în online. 

CITEȘTE articolul integral aici: Rafila: Clujul va fi primul oraș în carantină ”datorită” faptului că Boc a fost amfitrionul Untold

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel