EXCLUSIV  Vaccin românesc anti-COVID19. Prof. dr. Mircea Ioan Popa: Avem nevoie de 5-10 milioane de euro

Prof dr Mircea Ioan Popa a vorbit în exclusivitate la "Academia de Sănătate" despre vaccinul românesc anti-COVID care este dezvoltat de Institutul OncoGen din Timişoara în colaborare cu Institutul Cantacuzino.

"E bine că acest parteneriat a câștigat competiția pentru că este vorba despre o sumă de bani micuță, mai exact 3.500.000 de lei. Dacă să ne referim la cât de mult cheltuiesc americanii, englezii sau alții, fiind vorba de până la 1 miliard de euro, a noastră e o sumă puțin mai mică. Pentru a depăși faza preclinică, am putea să ne descurcăm cu această sumă și am putea să facem testările la animale. În acest moment așteptăm ca partenerul principal să ne furnizeze antigenul și apoi să începem studiile pe animale și să facem studiile de toxicitate. Sunt foarte mulți parametri pe care îi vom căuta din punct de vedere imunologic, iar animalele ulterior vor fi sacrificate și analizate.

Pentru a ajunge la faza clinică atunci când vor fi implicați circa 100 de subiecți, vom avea nevoie de 5-10 milioane de euro în plus. Studiul preclinic ar trebui să îl începem la finalul acestui an și probabil să îl și încheiem cel târziu în primele luni ale anului următor. Practic noi în momentul de față ca institut am făcut toate demersurile pentru a achiziționa animalele, materialele necesare , am pregătit echipele. În momentul în care vorm primi antigenele respective vom începe lucru. Vom anunța inclusiv publicului.", a declarat Mircea Ioan Popa în exclusivitate pentru DC NEWS și DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel