Vaccin Pfizer sau Moderna. Medicul Octavian Jurma lămurește controversa cu vaccinul Covid-19

Vaccin Pfizer sau Moderna. Medicul Octavian Jurma spune ce să alegem împotriva Covid-19
Vaccin Pfizer sau Moderna. Medicul Octavian Jurma spune ce să alegem împotriva Covid-19

Medicul Octavian Jurma, epidemiolog și cercetător, a spus ce le răspunde oamenilor care îl întreabă cu ce să se vaccineze: vaccin Pfizer sau Moderna?

”Haideti sa va ajut sa explicati foarte tehnic vaccinarea celor din jur. Daca te intreaba cineva "de ce te vaccinezi?". Raspunzi: "Cine are minte se vaccineaza, cine nu, se infecteaza"

=======================================

Daca insista sau e mai specific:

Cand te intreaba lumea "ce parere ai despre vaccinul Pfizer?" Raspunzi: "Cine are minte se vaccineaza, cine nu, se infecteaza"

Cand te intreaba lumea "ce parere ai despre vaccinul Moderna?" Raspunzi: "Cine are minte se vaccineaza, cine nu, se infecteaza"

Cand te intreaba lumea "ce parere ai despre vaccinul Oxford?" Raspunzi: "Cine are minte se vaccineaza, cine nu, se infecteaza"

----------

Daca insista pentru detalii, poti sa ii recomanzi colectia revistei Science sau Nature din 2020, unde sunt articole pe intelesul tuturor* si il rogi sa iti explice si tie ce a inteles. Morala? Vaccineaza-te cat mai repede tu si familia ta si dupa ce esti in siguranta in arca celor vaccinati, ai vreme sa convingi si pe altii sa se vaccineze. *[celor care au 25 de ani de scoala si un doctorat in stiinta]”, a explicat medicul Octavian Jurma.

Administrarea vaccinului Moderna, din 1 februarie

Administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile va începe de la 1 februarie la nivelul centrelor de vaccinare din România, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

CNCAV aminteşte că, începând cu data de 28 ianuarie, se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esenţiale.

"Astfel, o persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată pe 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile). Sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial. CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim", afirmă sursa citată.

Potrivit CNCAV, toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înştiinţate prin SMS şi e-mail unde vor fi specificate noile date şi intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail se va primi o nouă recipisă care conţine noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secţiunea "Programările mele", direct în platformă.

"Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esenţiale, se menţine acelaşi ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidenţiale, dializaţi, persoane nedeplasabile şi cele fără adăpost. CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum şi procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populaţia planificată", se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel