VACCIN pentru COVID-19. Încep TESTELE în Marea Britanie pe 510 de voluntari. Când va fi GATA

Marea Britanie ar putea avea vaccinul pentru Coronavirus în scurt timp. O echipă a Universității Oxford este 80% încrezătoare că noul medicament va funcționa. 

Un număr de 510 de voluntari se supun testului pentru vaccinul ce ar putea salva lumea de pandemia de COVID-19, scrie Daily Mail.

Vaccinologul britanic Sarah Gilbert, profesor de Vaccinologie la Universitatea din Oxford și co-fondator al Vaccitech, a spus ieri că este 80% sigură că vaccinul pe care echipa sa îl dezvoltă la Universitatea Oxford va fi eficient. Va fi gata în septembrie, anunță specialistul. 

Echipa prof. Sarah Gilbert urmează să înceapă testarea vaccinului pe 510 voluntari. Testarea durează șase luni, conform sursei citate, însă eficiența sa va fi dovedită în câteva săptămâni. 

Prof. Peter Openshaw, clinician, om de știință care lucrează în imunologie pulmonară, în special în sistemul de apărare în fața infecțiilor virale, explică că primele semne cu privire la noul vaccin vor veni mult mai rapid: ”Am putea vedea un semnal foarte rapid. Sper, cu sinceritate, că-n următoarele săptămâni vor primi un semnal pozitiv”.

Prof. Openshaw afirmă despre Sarah Gilbert că ”ea este femeia care poate da un vaccin”, afirmând că sunt uimitoare progresele pe care aceasta le-a făcut. El mai consideră că trebuie să înceapă acum discuțiile pentru investiții, pentru a fi fabricate milioane de doze de vaccin: ”Trebuie să fie investiții în realizarea vaccinului înainte de a se cunoaște rezultatele complete ale procesului”. 

Între timp, hidroxiclorochina este acum administrată și pacienților cu COVID-19 din Marea Britanie. NHS (Serviciul Național de Sănătăte) descuraja administrarea sa până acum, din cauza datelor insuficiente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel