Vaccin împotriva COVID-19, milioane de doze până la sfârșitul anului 2020. Lider GLOBAL, acord vital

Milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi gata până la sfârșitul anului 2020. Studiile încep la sfârșitul acestei luni. 

Pfizer și BioNTech vor dezvolta împreună un vaccin împotriva COVID-19, inițial în Statele Unite și Europa, și vor calibra capacitatea de producție pentru susținerea furnizării la nivel global, arată un comunicat de presă. Conform acestuia, ”există potențialul de a furniza milioane de doze de vaccin până la sfârșit de 2020, în funcție de succesul tehnic al programului de dezvoltare și aprobarea autorităților de reglementare. Apoi, se poate crește rapid capacitatea de producţie până la sute de milioane de doze în 2021. BioNTech va contribui cu candidați multipli de vaccin pe bază de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm), ca parte din programul său de vaccinuri împotriva COVID-19 BNT162, care se așteaptă să fie studiate la oameni în aprilie 2020. Pfizer va contribui cu capacitatea sa de lider global în dezvoltarea și cercetarea clinică în domeniul vaccinurilor și în reglementare și cu infrastructura sa de producție și distribuție. BioNTech va primi anticipat 185 milioane dolari, inclusiv o investiție în acțiunile companiei de circa 113 milioane dolari și va fi eligibilă să primească plăți suplimentare de până la 563 milioane dolari, în funcție de etapele atinse, pentru un total potențial de 748 de milioane de dolari.”

Primele studii, la sfârșitul lunii aprilie

”Colaborarea își propune să promoveze rapid mai mulți candidați la vaccinul COVID-19 în testele clinice umane bazate pe platformele proprii de vaccinare mRNA ale BioNTech, cu obiectivul de a asigura accesul rapid la nivel mondial la un vaccin, dacă acesta va fi aprobat. Colaborarea va folosi experiența largă a Pfizer în cercetarea și dezvoltarea vaccinurilor, capacitățile de reglementare și rețeaua de producție și de distribuție globală. Cele două companii intenționează să efectueze în comun studii clinice pentru candidații la vaccinul COVID-19 în mai multe locații din Statele Unite și Europa. BioNTech și Pfizer intenționează să inițieze primele studii clinice la sfârșit de aprilie 2020, presupunând obținerea aprobărilor primite de la instituțiile de reglementare. În timpul etapei de testări clinice, BioNTech și partenerii săi vor furniza dozele de vaccin prin intermediul facilităților de producție de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm), certificate GMP.

BioNTech și Pfizer vor lucra împreună pentru a crește capacitatea de producție care prezintă riscul, în prezent, de a face față cererii globale ca răspuns la pandemie. Cele două companii vor lucra în comun pentru comercializarea vaccinului la nivel mondial (cu excepția Chinei, care este deja acoperită de colaborarea BioNTech cu Fosun Pharma), după aprobarea autorităților de reglementare.” anunță Pfizer. 

Vaccin de care are nevoie toată lumea, cât mai curând

”Combaterea pandemiei de COVID-19 va necesita colaborarea fără precedent la nivelul ecosistemului de inovare, cu companii care se raliază pentru a-și uni forțele mai mult ca niciodată”, a spus Mikel Dolsten, Președinte si Director Științific Executiv în Cercetare Globală, Dezvoltare, Științe Medicale, în cadrul Pfizer, adăugând: ”Sunt mândru de colaborarea Pfizer cu BioNTech și am toată încrederea în abilitatea noastră de a capta puterea științei – împreună - pentru a furniza un potențial vaccin de care are nevoie lumea, cât mai curând posibil”.

Vaccin sigur și eficace


”Am început deja să lucrăm cu Pfizer pentru vaccinul nostru împotriva COVID-19 și suntem bucuroși să putem anunța detalii suplimentare privind colaborarea noastră în derulare, ce reflectă angajamentul puternic al ambelor companii pentru a acționa rapid în a aduce pacienților din întreaga lume un vaccin sigur și eficace”, a declarat co-fondatorul și CEO al BioNTech, Ugur Sahin, doctor în științe medicale.

Potrivit acordului, Pfizer va achita anticipat către BioNTech 185 milioane USD, care include un transfer direct de 72 milioane dolari în cash și o investiție în acțiunile companiei germane de 113 milioane USD. BioNTech este eligibil să primească viitoare plăți, în funcție de etapele atinse, de până la 563 milioane dolari pentru un total potențial de 748 de milioane de dolari. Pfizer și BioNTech vor împărți în mod egal costurile de dezvoltare. Inițial, Pfizer va finanța 100% din costurile de dezvoltare, iar BioNTech va rambursa Pfizer cota sa de 50% din aceste costuri în timpul comercializării vaccinului, mai transmite sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel