Vaccin COVID Pfizer. Valeriu Gheorghiță: Numărul de doze va fi din ce în ce mai mare

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare, a vorbit despre cel mai mare lot de vaccinuri care a ajuns în România astăzi. Ce urmează în martie și aprilie.

"La acest moment, au fost remise către România aproximativ 201.000 de doze de vaccin de la Pfizer. Reprezintă cea mai mare tranșă până la acest moment. Această tranșă asigură vaccinarea persoanelor deja programate cu prima doză, dar şi doza a doua şi ne permite accelerarea campaniei de vaccinare şi vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ, precum şi asigurarea vaccinării persoanelor care încă se află internate în centrele rezidenţiale şi care nu au fost  vaccinate şi a persoanelor care sunt în momentul de faţă în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare - mă refer la persoanele de la domiciliu, persoanele fără adăpost.

De asemenea, aşa cum am anunţat, luăm în calcul deschiderea de noi cabinete de vaccinare în luna martie cu posibilitatea începerii programărilor chiar de la începutul lunii martie. Din acest punct de vedere, cred că în curând vom ajunge la un milion de persoane vaccinate, ţinând cont că astăzi avem aproximativ 820.000 de persoane vaccinate, dintre care aproape 590.000 sunt persoane vaccinate cu cele două doze şi au fost administrate în total peste un milion patru sute de mii de doze în România, de la debutul campaniei de vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghiță, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"Numărul de doze va fi din ce în ce mai mare"

"Vestea bună este că, de la o săptămână la alta, cel puţin pentru compania Biontech/Pfizer, numărul de doze va fi din ce în ce mai mare. În luna martie, vom avea circa 220.000 de doze trimise săptămânal. De asemenea, de la începutul lunii aprilie, din datele preliminare, se pare că vom avea un număr de cel puţin patru ori mai mare săptămânal. Ceea ce ne va crea toate premisele pentru a putea creşte substanţial ritmul de vaccinare şi pentru a ne menţine obiectivul afirmat, respectiv cele 10 milioane de persoane vaccinate până în luna septembrie", a mai spus Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel