Vaccin COVID-19. Nelu Tătaru: "Trebuie să ne așteptăm la o evoluție"

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății,  a vorbit despre vaccinul împotriva noului coronavirus, dar și despre tratament. 

"Într-adevăr, vaccinul se poate concepe în 12 - 18 luni, cu tot cu perioada de testări. Și la nivelul Statelor Unite, dar și la nivelul Agenției Europene a Medicamentului s-a discutat încă de acum o lună de posibilitate obținerii unui vaccin. Nu în lunile următoare, dar el este în dezvoltare tocmai pentru a avea pe perioadele următoare. Ținând cont că este o pandemie trebuie să ne așteptăm la o evoluție sezonieră a acestui coronavirus, la efecte mult mai mici având în vedere că dezvoltăm anticorpi și imunitate în această perioadă. Pentru a face vaccinul, necesită un timp, atât ca manoperă, ca și obiectiv, dar ca și testare", a declarat Nelu Tătaru, în direct la B1 TV. 

Există tratament pentru coronavirus?

"Coronavirus nu are un tratament specific. Este o infecție virală care se tratează simptomatic în funcție de forma bolii, o formă ușoară și medie, iar formele grave și severe ajung până la boli cardiovasculare sau respiratorii, dar se încearcă, se testează, cum s-a testat și China, testăm și noi și s-a văzut efecte benefice pentru acele antivirale folosite și-n terapia HIV. În acest moment, formele ușoare și medii sunt acele forme destul de ușor simptomatic, dar rămâne să evaluăm și grupa de vârstă la care se adresează", a completat el. 

Citește și: Vaccin COVID-19. Germania, colaborare cu SUA pentru un vaccin "exclusiv"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel