Vaccin Covid-19. EMA nu exclude a patra doză pentru persoanele vulnerabile

Covid-19 / Foto ilustrativ Pixabay
Covid-19 / Foto ilustrativ Pixabay

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu exclude a patra doză de vaccin Covid-19 pentru persoanele vulnerabile. 

EMA nu exclude a patra doză de vaccin, dat fiind faptul că "există subiecți deosebit de vulnerabili la virusul Covid", a spus Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare al Agenției Europene a Medicamentului, potrivit La Stampa.

"Pacienţilor imunodeprimați le recomandăm deja o a treia doză și nu este exclus ca această categorie de persoane care nu răspund la vaccinare să poată beneficia deja acum de o a patra doză.", a mai spus el. 

De asemenea, într-o lună sau chiar mai puțin, se va decide dacă vor fi vaccinați și copiii care au sub 12 ani. 

Marco Cavalieri, Fergus Sweeney, șeful grupului de lucru pentru studii clinice și producție, și Georgy Genov, șeful Farmacovigilenței, sunt îngrijorați pentru că "numărul infecțiilor în Europa crește din nou". "Este important ca oamenii să se vaccineze sau să finalizeze ciclul inițial de vaccinare".

VEZI ȘI: Experţii din SUA reconfirmă: Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure și eficiente

"Un nou studiu din SUA, care analizează date privind siguranța vaccinurilor COVID-19 pe o perioadă de 6 luni din sistemele de monitorizare CDC (VAERS și v-safe), evidențiază că vaccinurile COVID-19 sunt sigure.

Numărul de decese raportat în VAERS a fost mai mic decât cel așteptat în populația generală nevaccinată, pe aceleași grupe de vârstă.

În acest raport recent, oamenii de știință au descoperit că efectele secundare au fost în general ușoare și de scurtă durată, iar cele mai multe evenimente adverse raportate nu au fost grave. CDC recomandă ca toate persoanele eligibile să se vaccineze împotriva COVID-19 cât mai curând posibil", se arată pe pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. (Știrea, AICI.)

VEZI ȘI: SUA autorizează vaccinul COVID-19 pentru copiii între 5 și 12 ani

Autoritatea de Reglementare în Sănătate din SUA a autorizat, săptămâna trecută, vaccinul produs de Pfizer și BioNTech împotriva coronavirusului pentru copiii între 5 și 12 ani, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech este, după decizia din SUA, primul vaccin autorizat pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani. 

Decizia Autorității de Reglementare în Sănătate a venit după ce un grup de consilieri ai Food and Drug Administration (FDA) a votat, marți, cu o majoritate covârșitoare, recomandarea autorizării. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel