Vaccin Covid-19. Angajații supermarketurilor din Spania se plâng de situația în care au ajuns

supermarket
supermarket

Angajații supermarketurilor din Spania se plâng din cauza vaccinului Covid-19.

Mai precis, aceștia sunt revoltați că nu au prioritate la vaccin. Dacă în primele luni au fost considerați esențiali și mulți îi numeau eroi, acum nu mai reprezintă o prioritate privind rândul la vaccinare. 

Angajații supermarketurilor înțeleg că populația vârstnică trebuie vaccinată din cauza riscului de a face o formă gravă de Covid-19, dar sunt dezamăgiți de modul în care, deși în cele mai dure luni ale pandemiei au fost clasificați ca făcând parte dintr-un sector esențial, acum sunt lăsați la margine. Angajații din magazine atrag atenția că sunt și mai expuși decât erau înainte, la începutul pandemiei. 

Lucrătorii din acest sector cer să fie vaccinați cât mai curând posibil din cauza caracteristicilor locurilor de muncă. Ei iau zilnic contact cu o mulțime de oameni, fiind astfel foarte expuși. O persoană poate veni la supermarket, fiind asimptomatică și fără să știe că este infectată. Astfel, vânzătorii sunt printre cei mai expuși angajați, scrie 20min.es.

Boala cauzată de coronavirus (Covid-19) este o boală infecțioasă cauzată de coronavirusul descoperit cel mai recent

Virusul care cauzează Covid-19 se transmite în principal prin picături respiratorii, care sunt răspândite atunci când o persoană infectată tușește, strănută sau expiră. Aceste picături sunt prea grele pentru a rămâne în aer, așa că se așază pe obiecte sau suprafețe. Vă puteți infecta inhalând virusul dacă vă aflați în apropierea unei persoane cu Covid-19 sau atingând suprafețele contaminate, apoi atingându-vă ochii, nasul sau gura.

Situația din România

Până astăzi, 17 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.072.291 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.026.299 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 29.571 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.651.027 de  teste RT-PCR și 1.038.561 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.916 teste RT-PCR (3.212 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.704 la cerere) și 5.040 de teste rapide antigenice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel