Vaccin coronavirus. Angela Merkel: Nu mergem în direcţia sugerată de Franţa

Foto Pexels
Foto Pexels

Cancelarul Angela Merkel a anunţat, marţi, că, în Germania, vaccinarea anti-coronavirus nu va deveni obligatorie.

„Noi nu intenţionăm să mergem în direcţia sugerată de Franţa. Nu va fi nicio vaccinare obligatorie", a declarat Angela Merkel în cursul unei vizite la Institutul Robert Koch (RKI), conform publicaţiilor Die Welt şi Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Însă Angela Merkel a reiterat apelul adresat cetăţenilor germani de a se vaccina. „Cu cât vom fi vaccinaţi mai mulţi, cu atât vom fi mai liberi", a afirmat cancelarul Germaniei.

De asemenea, Angela Merkel a anunţat că nu intenţionează să dispună din nou aplicarea unor restricţii generale de circulaţie din cauza unui nou val al pandemiei. „Facem tot posibilul pentru a evita acest lucru. Testarea este încă importantă. Evoluţiile sunt în general pozitive, dar pandemia nu s-a încheiat încă", a subliniat Angela Merkel, precizând că Guvernul de la Berlin şi autorităţile regionale vor promova în continuare vaccinarea voluntară, notează Mediafax.

Franţa şi Grecia au anunţat că vaccinarea anticoronavirus va deveni obligatorie pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile.

Franța, număr record de programări pentru vaccin

Peste 900.000 de persoane din Franţa s-au grăbit luni noapte să se programeze pentru vaccinare anti-coronavirus, după ce preşedintele Emmanuel Macron a avertizat că ar putea fi introduse restricţii pentru cei care nu au un certificat de sănătate care să dovedească vaccinarea sau efectuarea unui test negativ la COVID-19, relatează Reuters.

Stanislas Niox-Chateau, care conduce Doctolib, una dintre cele mai mari platforme online din Franţa folosită pentru programări la vaccinare, a declarat la postul de radio RMC că s-a înregistrat un număr record de persoane programate pentru vaccinare după anunţul preşedintelui.

„S-au înregistrat 7,5 milioane de conectări la Doctolib în doar câteva minute. Peste 900.000 de francezi s-au programat la vaccinare ieri (luni - n.r.), un număr de două ori mai mare decât recordul de până acum, înregistrat la 11 mai", a spus Niox-Chateau.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel