Vaccin anti-Covid. Începe testarea în Marea Britanie

Marea Britanie va începe, săptămâna aceasta,  testarea unui vaccin împotriva COVID-19, potrivit The Guardian.

Potrivit sursei citate, cercetătorii de la Imperial College London vor începe testele clinice pe 300 de persoane pentru a stabili dacă acesta produce o reacție imună eficientă față de noul coronavirus.

Două doze din noul vaccin vor fi administrate unor persoane sănătoase, cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani, iar în cazul în care  rezultatele vor fi pozitve, testarea va fi extinsă pe alți 6.000 de voluntari.

Noul vaccin folosește o metodă care presupune utilizarea unui cod genetic sintetic având la bază materialul genetic al virusului.

Cercetările pentru acest  vaccin experimental au fost finanțate de către guvernul britanic cu 51 de milioane de dolari, la care s-au adăugat alte 6,3 milioane de dolari din donații, și vin după ce un al vaccin experimental dezvoltat de experții de la Universitatea Oxford au început deja testările clinice pe oameni.

“Dacă testarea va fi un succes, vaccinul ne va ajuta nu doar să combatem coronavirusul, dar și alte boli care ar putea să apară pe viitor”, a declarat  Alok Sharma, secretarul de stat britanic pentru afaceri, mai informează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel