Vaccin anti-COVID din SUA, testat pe 60.000 de voluntari. Fauci: O reușită fără precedent

Foto: Polina Tankilevitch, Pexels
Foto: Polina Tankilevitch, Pexels

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania Janssen va fi testat pe 60.000 de voluntari.

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania Janssen a început să fie testat pe scară largă în SUA pe circa 60.000 de voluntari, transmite Agerpres, citând  EFE.

Aceasta ar fi a patra testare din faza III, adică ultima înainte de aprobarea sa definitivă, dacă se dovedeşte eficient şi sigur. Aceasta ar trebui să dovedească dacă acest potenţial vaccin poate preveni simptomele bolii într-o doză unică, potrivit Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA.

Cercetările şi testele clinice ale acestui vaccin sunt conduse de Janssen, de la multinaţionala americană Johnson &Johnson, însă la acest proiect participă numeroase institute şi centre de cercetare americane.

"O reușită fără precedent"



În SUA există deja patru candidate la un vaccin împotriva COVID-19 aflate în faza III a testelor clinice. Potrivit directorului NIAID, Anthony Stephen Fauci, aceasta este "o reuşită fără precedent", având în vedere că au trecut doar opt luni de la identificarea virusului SARS-CoV-2 care provoacă boala COVID-19.

Fauci susține că ar putea fi nevoie de mai multe tipuri de vaccin pentru a face faţă cererii mondiale. Potrivit lui, "candidatul" testat de Janssen a demonstrat că este un vaccin "promiţător".

Vaccinul candidat constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule, explică specialiștii.  Vectorul de adenovirus utilizat în vaccinul candidat a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala. El ar fi oferit deja o protecţie completă sau aproape completă împotriva infecţiei cu acest virus în plămâni şi cavitatea nazală după expunerea la SARS-CoV-2.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel