Vaccin anti-COVID, ce urmează în România. Streinu-Cercel a IZBUCNIT: Ce se întâmplă în stradă?!

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre noul vaccin anti COVID-19 dezvoltat în Statele Unite ale Americii.  

Invitat la Antena 3, candidatul PSD la Senatul României, Adrian Streinu-Cercel, a vorbit despre noul vaccin anti COVID-19. Iată ce a spus acesta:

„Sunt mai multe tipuri de vaccinuri, iată, este acesta cu un răspuns la anticorpi din partea organismului, undeva la peste 90%. Așa cum spunea și profesorul Rafila, dacă vrem să folosim acest vaccin, trebuie să ne pregătim de acum. Altfel, ne va prinde vaccinarea complet nepregătiți. Noi stăm foarte bine cu acest complet nepregătiți. Acest vaccin vine și multi-doză. Asta înseamnă că trebuie să suni la mai multe persoane, să te asiguri că vin, pentru a nu pierde vaccinul. Nu e ieftin. E foarte ingenios făcut, pe nanoparticule lipidice, adică tehnologie de high-tech, science-fiction.

Lucrurile sunt bine puse la punct. Problema e cum îl vom folosi noi și, evident, la ce persoane îl vom folosi. Orice război, în momentul în care ești în plină bătălie, încerci să securizez forțele cu care trebuie să lupți. În acest context, primele forțe cu care lupți sunt reprezentante de personalul sanitar.

Noi am scăpat un element foarte important și anume: Ce se întâmplă în stradă? Eu am spus de mai multe ori că trebuie să coborâm în stradă și să verificăm, prin testare, cine e pozitiv și cine nu. Nu trebuie făcută o testare ca niciuna. Ele trebuie făcute în mod repetat, la cicluri de 4 sau de 6 zile, în așa fel încât să-i prinzi și pe cei care încep să replice virusul în cantități mai mari. Asta înseamnă organizare și infrastructură. În toți aceștia ani, doar ne-am bătut joc de sistemul de sănătate din România.

În momentul de față, noi suntem sub sistemul de sănătate lăsat de sistemul comunist. Accesul de sănătate este la sub 40%. Policlinicile care erau populate cu medici specialiști, nu mai există. Totul se duce la spital, ca atare modalitatea de acordare a serviciilor mediale e diferită. Trebuie să facem o regândire a sistemului sanitar în complexitatea lui.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel