Vaccin anti-COVID-19, în cutii de pizza. Gheorghiță, mesajul momentului

Dr. Valeriu Gheorghiță a fost întrebat, marți, 5 ianuarie, despre situația de la Spitalul din Slobozia, unde vaccinul anti-COVID-19 ar fi fost livrat în cutii de pizza.  

„Nu știu despre această situație”, a spus, marți, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la o conferință de presă. „Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unor cutii de pizza într-adevăr, dar conțin cele 195 de flacoane”, a adăugat acesta.

La insistențele jurnaliștilor, care i-au spus că pe cutiile care au ajuns la spital scrie „pizza”, Valeriu Gheorghiță a spus: „Am înțeles, vă cred. Nu știam acest aspect. Însă cred că acest lucru nu are legătură cu siguranța în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul inițial. Important este să se respecte lanțul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice care monitorizează în permanență temperatura. Acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este datoria noastră de a asigura condițiile lanțului de frig.”

Gheorghiță: Ritmul de vaccinare va fi în creștere

Valeriu Gheorghiță a spus că ritmul de vaccinare din prima etapă va crește și susține că sunt încă multe persoane care nu s-au programat în platforma informatică pentru vaccinare.

„Ritmul de vaccinare pentru etapa 1 probabil că va fi în creștere, încă sunt multe persoane care nu s-au programat și care urmează să se programeze în platforma informatică. Noi am transmis către DSP-uri să informeze toți furnizorii de servicii medicale și sociale să înceapă înscrierea personalului. Un avantaj este faptul că, pe lânga blocarea dozei inițiale, îți blochează și doza de rapel, pentru a avea certitudinea că în ziua rapelului există un loc liber pentru a se putea face vaccinarea”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel