VACCIN anti COVID-19. Cine vor fi PRIMII cărora li se va administra. PROBLEMĂ DEVASTATOARE pentru ceilalți!

Ziua în care vom putea spune că umanitatea a învins coronavirusul va fi atunci când va exista un vaccin sigur și eficient. Dar cine vor fi primii vaccinați?

Ziarul El País a publicat un raport în care subliniază că, în primă instanță, nu vor exista doze de vaccin pentru toată lumea și acest lucru poate dura ani de zile. Dr. Rafael Vilasanjuan, director al Institutului de Sănătate Mondială din Barcelona, ​​a spus: capacitatea de producție mondială este de 2 miliarde de doze pe an, în condițiile în care populația este de 7,5 miliarde.

Când vaccinul va fi disponibil, fiecare țară va primi 20% din doza corespunzătoare, spune El País, cu condiția să adere la inițiativa internațională Covax.

Covax este o inițiativă promovată de OMS al cărei obiectiv este să le garanteze membrilor accesul rapid la primele vaccinuri care vor funcţiona, din totalul estimat de 2 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021.

Când fiecare țară va primi dozele sale de vaccin, care este ordinul de administrare?

Experții au anumite îndoieli, dar există un consens despre cine ar trebui să fie primii care se vaccinează: personalul medical.

În a doua etapă, unii cercetători pariază că vor fi vaccinați cei din grupele de risc, oamenii de peste 60 ani sau cei care au boli grave. Alții sunt de părere că micuții vor fi vaccinați pentru că imunizarea lor ar împiedica răspândirea la vârstnici, scrie 20min.es.

Cine ar mai trebui să primească vaccin? Oamenii care lucrează în supermarket, agricultură sau farmacii. Ne referim la persoane care nu pot lucra de acasă.

Așadar... cei care nu se află pe listă vor aștepta, conform experților, ani întregi pentru a se vaccina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel