Vacanță în Grecia cu noi REGULI. Până când se va cere test sau dovada vaccinării în restaurante, baruri și cafenele

Vacanță în Grecia cu noi REGULI / Foto: Pixabay
Vacanță în Grecia cu noi REGULI / Foto: Pixabay

Turiștii din Grecia care vor să meargă în restaurante, baruri și cafenele la interior trebuie să prezinte un test negativ sau dovada vaccinării împotriva COVID-19.

Turiștii din Grecia care vor să meargă în restaurante, baruri și cafenele care deţin spaţii în interior trebuie să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a testării negative în ultimele 72 de ore, ca măsură de limitare a creşterii ratei de infectare cu coronavirusul, a anunţat marţi guvernul de la Atena, scrie Realitatea.net

Potrivit noilor reguli, care vor rămâne în vigoare până în luna august, toate locurile în localurile "indoor" vor trebui să fie pe scaune. Persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui să prezinte dovada vaccinării și nici un test negativ.

„Este esenţial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcţiona normal”, a declarat ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferinţă de presă.

Guvernul de la Atena a lansat și o aplicație, COVID FREE GR, care poate scana certificatele digitale europene sau rezultatele testelor PCR. Aceasta va fi disponibilă pentru restaurantele, barurile şi cafenelele "indoor" pentru a se asigura respectarea noilor reguli. Grecia a raportat luni 2.065 noi cazuri de COVID-19 şi zece decese în 24 de ore. 

Ministrul elen al Turismului, precizări importante

Reamintim că anterior autoritățile din Grecia au anunțat că cei care care rămân pe continent mai mult de o zi înainte să călătorească pe insule trebuie să facă un test rapid sau PCR. Certificatul european garantează călătoria fără restricții.

"Nu trebuie să îţi faci un test rapid pentru a călători de pe o insulă pe alta. Trebuie să faci un test rapid dacă mergi de pe continent pe insule. Imediat ce ajungi pe insule nu vei avea o problemă. Dacă mergi pe continent şi stai la hotel pentru două trei zile, pentru că despre aceste situaţii vorbim, nu vorbim despre cei care merg direct pe insule.

Cei care merg, de exemplu, în Thasos, sunt acoperiţi de test până ajung la destinaţia finală. Aşadar, aceste subcategorii sunt doar oamenii care merg pe continent, stau trei zile şi apoi decid să meargă pe insule. Aceştia trebuie să facă testul rapid.", a explicat Giorgos Stafylakis la Antena 3, săptămâna trecută. 

VEZI ȘI: TOATE regulile pentru vacanțe în Grecia, Spania, Turcia, Italia și Bulgaria. Informații la zi despre destinațiile preferate de români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel