Vacanță 2021. Muntenegrul şi-a deschis graniţele pentru cetăţenii UE vaccinați anti-COVID

Vacanță 2021. Muntenegrul şi-a deschis graniţele pentru cetăţenii UE vaccinați  / Foto: Pixabay
Vacanță 2021. Muntenegrul şi-a deschis graniţele pentru cetăţenii UE vaccinați / Foto: Pixabay

Muntenegrul şi-a deschis sâmbătă graniţele pentru cetăţenii UE vaccinați anti-COVID. 

Muntenegrul şi-a deschis sâmbătă graniţele pentru cetăţenii ţărilor Uniunii Europene şi ai Israelului, care pot intra în ţara balcanică fără nicio cerinţă legată de COVID-19, relatează agenţia de presă croată HINA.

Până acum, doar cetăţenii ţărilor din regiune puteau intra în Muntenegru fără un test de coronavirus sau certificat de vaccinare, precizează Agerpres. Autorităţile sanitare muntenegrene afirmă că 30% din populaţia adultă a ţării a primit o doză de vaccin anti-COVID-19 şi 20% au fost imunizaţi complet.

Muntenegrul înregistrează în prezent cea mai scăzută rată de infectare cu noul coronavirus din iulie 2020. Joi, numărul de contaminări noi raportate a fost de 41, cu 4 decese, numărul total al cazurilor de infectare de la debutul pandemiei în micul stat cu puţin peste 620.000 de locuitori fiind de 99.000 şi 1591 decese.

VEZI ȘI: Vacanță în Grecia 2021, acces, condiții, documente necesare

Spania: Românii vaccinați cu ambele doze pot călători fără restricții

Și Spania și-a redeschis granițele pentru cetățenii UE vaccinați anti-COVID. Călătorii străini care atestă că sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen, precum şi cu vaccinurile chinezeşti Sinopharm şi Sinovac-Coronavac, vor putea intra fără restricţii în Spania începând de luni, 7 iunie, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin (sau doza unică în cazul vaccinului Janssen), Agerpres, citând EFE. Precizăm că Spania este pe lista verde a României, deci nu se stă în carantină nici la întoarcere în țară.

De această facilitate nu pot beneficia persoanele care vin din India, Africa de Sud şi Brazilia, ţări cu răspândire accentuată a noilor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Deşi neaprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), vaccinurile chinezeşti vor fi acceptate de autorităţile spaniole datorită administrării semnificative a acestora în America Latină şi Orientul Mijlociu.

VEZI ȘI: Vacanță în Turcia 2021, schimbare: Poți să intri în Turcia cu dovada vaccinării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel