Va dispărea vreodată COVID-19? Alexandru Rafila: Sunt două variante

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, susține că există două variante în ceea ce privește viitorul cu virusul Sars-COV-2.

Alexandru Rafila a explicat în direct la România TV că omenirea s-ar putea să ajungă să se vaccineze periodic anti-COVID-19 la fel cum se vaccinează pentru gripă. Întrebat dacă va dispărea sau nu vreodată noul Coronavirus, Alexandru Rafila a răspuns: 

”Cred că sunt două variante. O variantă este ca virusul să continue să producă îmbolnăviri până vom reuși să producem un vaccin eficient care să fie administrat în cantitate mare și care să întrerupă transmiterea sau chiar să ne gândim la imunizarea întregii populații la nivel global. Sigur, o parte din populație se va imuniza prin boală, alta prin vaccinare. Sunt puține elemente în momentul de față ca să afirmăm că după vaccinare sau după boală persoanele vor rămâne imune pe viață. E greu de crezut o astfel de variantă și dacă nu se va întâmpla acest lucru o să fie nevoie probabil, dacă se va găsi un vaccin, să îl administrăm periodic la fel cu administrarea vaccinului gripal. Este o supoziție desigur”, a declarat Alexandru Rafila la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel