USR-PLUS, apel către Guvernul Orban 3: Ne trebuie URGENT!

USR
USR

Organizațiile USR-PLUS București solicită Guvernului numirea de urgență a unui prefect al Capitalei, potrivit unui comunicat de presă.

Funcția este vacantată de trei luni, iar acest demers este necesar în contextul crizei generate de coronavirus, spun reprezetanții filialelor.

„În atenția Guvernului României, PLUS București și USR București solicită Guvernului, în contextul anunțului făcut de președintele României privind decretarea stării de urgență la începutul săptămânii viitoare, să reanalizeze situația funcției de prefect al municipiului București, vacante în prezent, și să găsească urgent soluția pentru ocuparea acestei funcții, în condițiile legii, de către un înalt funcționar public care să aibă și pregătirea și capacitatea profesională pentru a exercita atribuțiile de prefect al Capitalei”, se arată în solicitarea transmisă de USR-PLUS București. Vlad Voiculescu face apel la responsabilitate și subliniază că jocurile de putere din partide nu își au rostul în aceste momente.

„Capitala nu are prefect de trei luni. Nu este momentul pentru jocuri de putere în vreun partid. Avem nevoie urgentă de profesioniști responsabili - în special aici, în București, într-o structură cu responsabilități mult crescute începând de luni, așa cum este instituția Prefectului”, transmite fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, președinte al PLUS București.

Și președintele USR București spune că este necesar un prefect care să asigure implementarea măsurilor care se impun la nivelul Capitalei. „Bucureștiul are nevoie de o structură clara de luare a deciziilor în această perioadă de stare de urgență. Ne trebuie urgent un prefect pentru a ne asigura că măsurile guvernamentale vor fi implementate cu seriozitate și la nivelul Capitalei”, susține Claudiu Nasui, în comunicatul de presă remis Mediafax.

Klaus Iohannis a anunțat că va decreta stare de urgență în România, începând de luni. Numărul cazurilor de coronavirus în țară a a ajuns la 139. Cristian Marius Ghincea a fost demis din funcția de prefect al Capitalei în decembrie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel