Ursula von der Leyen și-a cerut SCUZE Italiei

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a cerut astăzi scuze Italiei în contextul pandemiei de coronavirus. 

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a cerut joi scuze pentru Italia pentru că Uniunea Europeană nu a fost ”acolo la timp” când a avut nevoie de ajutor la începutul focarului de coronavirus, scrie CNN. 

Von der Leyen, vorbind în timpul unei sesiuni plenare a Parlamentului European cu privire la măsurile de coronavirus, a declarat:

”Da, este adevărat că nimeni nu a fost cu adevărat pregătit pentru acest lucru. Este, de asemenea, adevărat că prea mulți nu au fost acolo la momentul când Italia a avut nevoie de o mână de ajutor chiar de la început. Și da, pentru asta, este corect ca Europa în ansamblu să ofere o scuză din toată inima.”

Ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, a răspuns

”Ursula Von der Leyen a cerut astăzi scuze în Italia, recunoscând că multe țări de la începutul pandemiei nu au fost prezente atunci când am avut nevoie de ajutor. Cuvintele ei reprezintă un act important de adevăr, ceea ce este bun pentru Europa și comunitatea noastră. Acum, Uniunea Europeană are curajul să apere și să protejeze toate popoarele. Avem nevoie de o Europă mai susținută ... Apărând Italia, apărăm și integritatea UE”, a adăugat Di Maio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel