Urmează CIFRE ENORME cu infectările. Streinu-Cercel: Calculul care dă fiori

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a făcut noi precizări vizavi de situația epidemiologică din România și ce ne așteaptă mai departe.

Medicul primar la Institutul Matei Balș, prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat, sâmbătă dimineață, că „ceea ce au calculat specialiștii se confirmă și ceea ce a declarat și domnul Tătaru este cât se poate de real”. 

În continuare, prof. dr. Streinu Cercel a spus că „s-ar putea să ajungem într-un timp scurt la 2.000 de cazuri pe zi. Astea sunt realitățile României. N-am reușit să ținem foarte bine sub control, deși am început cu dreptul”.

Vizavi de scenariul cu 2.500 de cazuri pe zi, Streinu-Cercel a spus că „de la o persoană infectată, în decursul a patru zile, vom avea alte trei persoane infectate. După acei trei, încă nouă și tot așa... Așa se ajunge la 40 de cazuri”. 

„Problema este că lumea trebuie să înțeleagă că masca este cea care va face diferența. Măsurile de igienă și distanțare fizică sunt cele care vor face diferența. Virusul se transmite foarte simplu: inclusiv când se vorbește și se stă aproape. Să nu-și închipuie cineva că dacă ține masca pe antebraț, îl protejează! Te ajută dacă este ținută pe față și acoperă și nasul, și gura”, a mai spus prof. dr. Streinu-Cercel la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel