Următorul PAS pentru CONFIRMAREA noii tulpini și în România. Anunț de ULTIMĂ ORĂ

Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a dezvăluit la, Realitatea Plus, ce urmează să facă autoritățile medicale pentru a confirma sau infirma noua tulpină de coronavirus în România. 

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că, în laboratul de genetică din cadrul Institutului Matei Balș, sunt analizate două probe de la un pacient și că, în următoarele zile, urmează să confirme sau să infirme prezența acestei tulpini și în România.

Ce înseamnă această analiză?

"Această analiză înseamnă secvențierea genetică, determinarea acelor proteine care formează acidul nucleic al acestui virus prezent la pacientul de la care s-a recoltat și compararea cu profilul genetic al virusului prezent anterior pe teritoriul României. Se compară aceste proteine și se vede ce acizi nucleici au fost modificați, în ce locuri au apărut mutații, pentru că, în funcție de aceste mutații, putem să comparăm cu profilul genetic deja cunoscut din Marea Britanie. Putem, de asemenea, să comparăm mutațiile cu profilul genetic utilizat pentru formularea vaccinului pe care îl utilizăm în România și, nu în ultimul rând, putem să știm că anumite locusuri sunt specifice pentru anumite componente ale virusului, respectiv proteina Spike, care permite aderarea virusului la celule umane și contaminarea.", a declarat Ioana Stăncel la Realitatea Plus. 

Este o chestiune de ore sau de zile până când România va afla dacă noua tulpină din Marea Britanie a ajuns și în țara noastră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel