Urlete în Parlamentul Germaniei. Merkel, PUSĂ LA ZID din cauza planului de lockdown

Foto: ABC NEWS
Foto: ABC NEWS

Angela Merkel s-a confruntat cu probleme serioase în Legislativul Germaniei. Aceasta a fost criticată de parlamentarii opoziției.

Parlamentarii de opoziție din Legislativul de la Berlin au criticat-o pe Angela Merkel în timp ce aceasta își prezenta planul pentru un al doilea lockdown. Astfel, planul Angelei Merkel a vizat mai multe sectoare economice. De luni, barurile, restaurantele, teatrele, piscinele și sălile de fitness se vor închide timp de o lună, iar adunările publice vor fi limitate la două familii sau până la zece persoane. De asemenea, hotelurile sunt sfătuiți să nu găzduiască turiști. Cu toate acestea, școlile, creșele și magazinele vor rămâne deschise.

Angela Merkel a declarat că Germania se află într-o „situație dramatică” , mai ales acum când începe sezonul rece. Numărul pacienților cu COVID-19 la terapie intensivă s-a dublat în ultimele zece zile. În același timp, cancelarul a precizat că spitalele vor fi copleșite „în câteva săptămâni”, cu excepția cazului în care vor fi luate măsuri suplimentare pentru a reduce răspândirea virusului.

Țipete în Parlamentul german

Reprezentanții Alternative für Deutschland (AfD), partid de dreapta, dar și Partidul Democrat Liberal au acuzat-o pe Angela Merkel că vrea să instaureze un al doilea lockdown, care ar afecta foarte mult industria germană. 

„Considerăm că închiderea a sectorului cultural și celui gastronomic, practic întreaga viață a cetățenilor noștri, este excesivă și inadecvată”, a declarat co-președintele AfD, Alexander Gauland. 

Agenția de combatere a bolilor din Germania a înregistrat un număr record de 16.774 de noi infecții în ultimele 24 de ore, deși pentru moment rata infecției în Germania este considerabil mai mică decât în ​​țările vecine, de exemplu Franța sau Belgia, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel