Urgențe COVID-19. Radu Tudor, SEMNAL de ALARMĂ. "Mai avem la dispoziție maxim 10 ZILE"

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a scris pe blogul personal un mesaj despre urgențele COVID-19 și despre măsurile pe care ar trebui să le ia autoritățile pentru combaterea virusului.

"Mai avem la dispozitie maxim 10 zile de luat masuri ferme. Potrivit specialistilor, in 10 zile vine valul contagiunii generat de sutele de mii de romani care au venit din Italia si Spania. La ei se vor adauga peste 3 saptamani cei care vin de Paste. Vor aparea decese, iar spitalele vor fi sufocate de nevoi si probleme. Am decis sa lansez 10 propuneri publice catre autoritati", a scris Radu Tudor pe blogul personal.

Amanarea programelor PNDL 1, 2 si a investitiilor CNI

"Ieri v-am prezentat prima propunere. Azi, a doua :

Amanarea pana la 31 decembrie a programelor PNDL 1, 2 si a investitiilor CNI (impreuna, aproape 6 miliarde de euro) și înființarea cu aceste fonduri a Programului pentru Situatii de Urgenta pentru spitale centrale si locale, achizitii de echipamente si tehnica medicala. Economia va ramane sa fie stimulata de consum masiv (shopping online, delivery, retail/hypermarket, industria farma, industria de echipamente medicale, etc) si de o agricultura bine valorizata in supermarketuri cu vanzari ametitoare", a completat el.

ZERO ventilatoare pe stoc

"Problema paturilor de Terapie Intensiva si a ventilatoarelor de plamani e dramatica (Avem 2100 locuri de Terapie Intensiva ocupate 90% si ZERO ventilatoare pe stoc).

Intr-o prima etapa urgenta, e nevoie de 1000 de paturi ATI cu 1000 de ventilatoare. Stocul UNIFARM trebuie sa fie de 4-5 ori mai mare pentru medicatie corona si pentru bolile cronice cu medicatie prin CNAS", a mai scris jurnalistul pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel