Urgența mediului de afaceri VS. Urgența BNR. Matichescu, mesaj despre criza COVID-19

Mirela Matichescu a postat un mesaj despre criza provocată de COVID-19 și despre urgențele mediului de afaceri și a Băncii Naționale a României. 

"Urgența mediului de afaceri: să nu intre în faliment! Urgența BNR: Să nu cadă băncile!

Am văzut în ultimele două zile o serie întreagă de declarații ale consilierului Guvernatorului BNR Adrian Vasilescu, care demonstrează cât de ruptă de realitate este Banca Națională. Iată declarația care m-a revoltat: „Publicul și întreaga societate românească trebuie să înțeleagă că urgența întâi este să nu cadă băncile. Că sunt crize, se întâmplă astfel de catastrofe. Dacă băncile cad, ceva mai rău nu se poate închipui. După băncile care cad, se duce toată economia"", a scris Mirela Matichescu pe pagina de Facebook.

"Alte state au decis, repede și ferm, ca băncile să amâne plata ratelor la credite"

"Deci, sute de mii de operatori ai economiei pe tot cuprinsul României au închis porțile, obligate de Decretul dat în baza stării de urgență. Antreprenorii sunt îngrijorați de soarta afacerii lor, oamenii care stau acasă sunt îngrijorați în legătură cu locul lor de muncă și își pun, pe bună dreptate întrebarea: Cu ce vor cumpăra mâncare și vor plăti factura la curent sau apă, dacă nu au loc de muncă? Dar grija BNR: să protejeze băncile.

Alte state au decis, repede și ferm, ca băncile să amâne plata ratelor la credite, tocmai pentru a proteja societățile comerciale. Pentru că un agent economic închis nu are încasări din care să plătească rata, asta e logic. Să nu iei o asemenea măsură și să obligi firmele să plătească rate, nu înseamnă decât faliment. Iar dacă firma intră în faliment, nici banca nu-și va mai recupera vreodată creditul. De asta trebuie protejate firmele, nu băncile, dle Vasilescu și stimată BNR. Pentru că dacă firmele vor rămâne în viață, se vor plăti, în timp, și creditele. Dacă nu, degeaba le băgați în faliment și le executați, pentru că nu veți recupera nici măcar câțiva bani la leu.

Dar pentru asta este nevoie de un Guvern care să înțeleagă cum merge economia reală și care să aibă coloană vertebrală și demnitatea de a bate cu pumnul în masa BNR", a completat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel