UPDATE: Doi pacienți transferați în Ungaria au murit

Foto ilustrativ de Dr. Manuel González Reyes de la Pixabay
Foto ilustrativ de Dr. Manuel González Reyes de la Pixabay

S-au înregistrat două decese în rândul pacienților transferați în Ungaria. 

 

UPDATE. Ministerul Sănătății a anunțat că s-au înregistrat două decese în rândul pacienților care au fost transferați în centrele universitare din Ungaria.

Este vorba despre două femei:
1. Femeie, 64 ani, din Timișoara, transferată în Szeged;
2. Femeie, 63 ani, din București, transferată în Debrecen.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat luni că unul dintre pacienți transferați în Ungaria s-a stins din viață.

„Unul din pacienții transferați în Ungaria a decedat”, a anunțat Lucian Bode.

Amintim că duminică, 17 octombrie, Ministerul Sănătății a anunțat transferul altor 5 pacienți infectați cu SARS-Cov-2 în centrul universitar din Debrecen, Ungaria. Pacienții provin din unitățile sanitare aflate în județul Bihor.

Până la anunțul de duminică, 25 de pacienți erau deja transferați în secțiile ATI din centrele universitare Debrecen și Szeged. În spitalele din Ungaria a fost trimis și personal medical din România care ține legătura cu familiile pacienților transferați.

Ungaria sprijină România prin punerea la dispoziția pacienților români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate, scria Mediafax.

Klaus Iohannis, discuţie cu premierul Ungariei, Viktor Orban, privind transferul unor pacienţi bolnavi de COVID-19

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit prim-ministrului Viktor Orban pentru ajutorul oferit de autorităţile ungare pacienţilor români, care reprezintă un gest de adevărată solidaritate europeană în aceste momente dificile ale pandemiei de COVID-19.

Preşedintele României a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflaţi în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria, la Szeged şi Debrecen, transmite Administraţia Prezidenţială (Citește AICI).

VEZI ȘI: Danemarca donează României aparatură pentru pacienții Covid-19

Danemarca donează României aparatură pentru pacienții Covid-19, a transmis zilele trecute șeful DSU, Raed Arafat, la Ciolpani.

Un număr de 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID, ajutor oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, au ajuns sâmbătă la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

"Sprijinul care a venit din partea Danemarcei este exact pe componentele de care avem nevoie - concentratoarele ne cresc numărul paturilor cu oxigen. Cu siguranţă, până în seara asta o să se ştie unde pleacă donaţia respectivă, deci nu va sta în depozit. Ventilatoarele de transport vor veni în sprijinul nostru pentru transport, dar ele pot fi folosite temporar şi în Unităţile de Primiri Urgenţe. Astfel de dotări ne ajută să creştem capacitatea de management al pacienţilor respectivi", declara Raed Arafat. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel