Uniunea Europeană și Vietnam vor respinge vaccinurile produse în China

Uniunea Europeană și Vietnam vor respinge vaccinurile produse în China  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Uniunea Europeană și Vietnam vor respinge vaccinurile produse în China / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Se așteaptă ca Uniunea Europeană să excludă vaccinurile fabricate în China, deoarece acestea nu sunt aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). În același timp, Vietnamul cumpără cantități mari de vaccinuri COVID-19 din partea vestică a Rusiei, dar nu din China.

Pe 12 martie, Euronews a raportat că se așteaptă ca UE să voteze o propunere de „pașaport de vaccin” pe 17 martie, ca o cerință pentru călătoria în UE. „Pașaportul” ar putea accepta doar vaccinuri aprobate de EMA, potrivit Ylvei Johansson, comisarul pentru afaceri interne al UE. În prezent, vaccinurile Pfizer, AstraZeneca, Moderna și Johnson & Johnson sunt aprobate de EMA, cu datele studiilor pentru toate cele patru vaccinuri publicate în reviste medicale.  Niciunul dintre vaccinurile COVID-19 fabricate în China nu a fost aprobat de EMA.

China a produs patru tipuri de vaccinuri COVID-19 de la Sinopharm, Sinovac și CanSinoBIO. Cu toate acestea, nu au fost publicate date detaliate despre studiile lor clinice. Lipsa transparenței vaccinurilor chineze este principalul motiv pentru care EMA nu a aprobat niciunul dintre ele, potrivit SCMP, deoarece datele privind siguranța și eficacitatea vaccinurilor sunt necesare pentru aprobare.

Până în prezent, Serbia și Ungaria au comandat vaccinuri chinezești. La începutul acestei luni, ministrul de externe al regimului chinez, Wang Yi, a declarat că Beijingul a furnizat gratuit vaccinuri chineze către 69 de țări în curs de dezvoltare, în timp ce exporta vaccinuri către 43 de țări. Global Times, ziarul Partidului Comunist Chinez, a presat UE să includă vaccinurile chineze în programul de imunizare al europenilor.

Vietnamul refuză vaccinurile produse în China

Între timp, potrivit Radio Free Asia, Vietnamul importă un număr mare de vaccinuri COVID-19 din Statele Unite, Regatul Unit, Rusia și alte țări, dar nu a comandat niciun vaccin chinezesc.

Biroul de sănătate al orașului Ho Chi Minh din Vietnam a prezentat recent o propunere de a importa 5 milioane de doze de vaccin Modena din Statele Unite. Ministerul Sănătății din Vietnam negociază și cu alți producători americani pentru a obține mai multe vaccinuri.

În februarie, Vietnamul a primit 117.000 de doze de vaccin COVID-19 din Regatul Unit. La sfârșitul lunii februarie, Vietnamul a aprobat, de asemenea, vaccinul „Sputnik-V” al Rusiei, comandând aproximativ 150 de milioane de doze din Rusia, precizează TheEpochTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel