UNICEF, date ALARMANTE: Pandemia a dus la creșterea cu 150 de milioane a numărului de copii care trăiesc în sărăcie

O analiză publicată de UNICEF arată că numărul copiilor care trăiesc în sărăcie a crescut alarmant din cauza pandemiei.

Pandemia de COVID-19 şi măsurile de izolare impuse de autorități  au dus la creşterea cu 150 de milioane a numărului de copii care trăiesc în sărăcie, relevă o analiză publicată joi de UNICEF şi Salvaţi Copiii, transmite Agerpres, citând DPA.

Asta înseamnă că numărul copiilor care trăiesc în sărăcie în ţările cu niveluri de venit scăzute şi medii a crescut cu 15%, iar numărul total al copiilor aflaţi în această situaţie a ajuns la circa 1,2 miliarde.

"Familii care erau pe punctul de a scăpa de sărăcie au fost trase înapoi sub prag, iar altele cunosc niveluri de sărăcie cu care nu s-au mai confruntat până acum. Şi mai îngrijorător este că ne aflăm mai aproape de începutul acestei crize decât de sfârşitul ei", a subliniat într-un comunicat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore.

Școala îi poate salva



Agenţiile îndeamnă guvernele să extindă rapid aria de acţiune a sistemelor de protecţie socială, accesul la asistenţă medicală şi capacităţile de învăţământ de la distanţă.

"Copiii care rămân în urmă cu educaţia au un risc sporit de a fi forţaţi să muncească sau să se căsătorească prea devreme şi de a fi prinşi în ciclul sărăciei ani la rând de acum înainte", a punctat Inger Ashing, directoare executivă a organizaţiei Salvaţi Copiii.

Analiza are la bază date din peste 70 de ţări cu privire la accesul adecvat al copiilor la educaţie, medicamente, alimente, condiţii de locuit, sisteme de salubritate şi apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel