STAREA de URGENȚĂ, prelungită în Ungaria

Parlamentul de la Budapesta a aprobat, aproape cu unanimitate de voturi, extinderea stării de urgență în Ungaria.

Din cauza epidemiei de coronavirus, Parlamentul ungar a extins starea de urgenţă şi a adoptat, marţi, o lege privind protecţia împotriva celui de-al doilea val al epidemiei. Deputaţii au aprobat propunerea ministrului justiţiei, Judit Varga, cu 180 de voturi pentru şi un vot împotrivă.

Astfel, Parlamentul a împuternicit Guvernul ungar să extindă valabilitatea hotărârilor de guvern emise în legătură cu starea de urgenţă, ca urmare a epidemiei de coronavirus, până la expirarea legii votate, adică timp de 90 de zile de la publicare acesteia. În acelaşi timp, Parlamentul a ratificat aceste hotărâri de guvern. Totuși, Parlamentul poate revoca această împuternicire dată Guvernului înainte de expirarea legii.

Guvernul trebuie să informeze în mod regulat Parlamentul, la şedinţele acestuia, despre măsurile luate pentru prevenirea consecinţelor epidemiei, iar în lipsa şedinţelor legislativului, să informeze preşedintele şi liderii grupurilor parlamentare.

Măsura instaurării stării de urgenţă, luată în urma celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, a intrat în vigoare miercurea trecută

Premierul Viktor Orbán a declarat, luni, că trebuie redus numărul infectărilor cu coronavirus deoarece, dacă continuă să crească în acest ritm, spitalele nu vor mai putea face faţă presiunii. Printre măsurile extraordinare, politicianul a enumerat: introducerea restricţiei părăsirii locuinţelor între orele 20:00 şi 5:00, trecerea şcolilor în online la elevii peste clasa a VIII-a, interzicerea adunărilor şi evenimentelor, închiderea restaurantelor, iar evenimentele sportive se vor organiza doar cu porţile închise, informează Hirado.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel