Ungaria își produce singură necesarul de măști

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Ungaria şi-a asigurat capacitatea de a produce singură necesarul de măşti medicale împotriva COVID-19.

Ungaria şi-a asigurat capacitatea de a produce singură suficiente măşti medicale de protecţie împotriva coronavirusului, a afirmat ministrul ungar de finanţe, Mihaly Varga, la lansarea unei linii de producţie unde se pot confecţiona un milion de măşti pe zi, la fabrica Vajda Papir din Dunafoldvar, în centrul ţării, relatează miercuri MTI, citează Agerpres.

Investiţia de 1,4 miliarde de forinţi (3,9 milioane de euro), susţinută cu un grant guvernamental de 1,1 miliarde de forinţi, a creat 16 noi locuri de muncă şi a asigurat menţinerea altor 134, a menţionat Varga.

Guvernul ungar a lansat un mecanism de susţinere a industriei medicale



Guvernul ungar a lansat un mecanism de susţinere a industriei medicale pentru a răspunde la nevoia stringentă de a creşte capacităţile de producţie, în timpul pandemiei de coronavirus, mecanism prin care au fost alocate 50 de miliarde de forinţi în sprijinul a 46 de investiţii, a amintit ministrul.

El a precizat că scopul urmărit este ca Ungaria să poată produce singură necesarul de echipamente de protecţie pentru sistemul medical şi să reducă dependenţa de importuri.

Industria medicală din Ungaria şi-a demonstrat în ultimele luni profesionalismul şi potenţialul de dezvoltare, ceea ce "justifică sprijinul guvernamental", a explicat Varga. Potrivit acestuia, cadrul de finanţare a fost majorat la 68 de miliarde de forinţi, iar banii alocaţi până acum au mers către producerea de echipamente de protecţie, echipamente medicale, materii prime farmaceutice şi dezinfectanţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel