Ungaria, decizie radicală în războiul cu COVID-19. INTERZICE exportul unui medicament eficient

Ungaria a făcut o mișcare radicală în ceea ce privește exporturile sale, interzicând ieșirea din țară a unei substanțe eficiente în lupta contra coronavirusului.

Ungaria a interzis exportul de sulfat de hidroxiclorochină, o substanţă activă folosită pentru unele medicamente cu care sunt trataţi în mai multe ţări bolnavii de COVID-19, a anunţat miercuri guvernul de la Budapesta, relatează agenţiile Reuters şi MTI.

Interdicţia vizează sulfatul de hidroxiclorochină şi medicamentele care conţin această substanţă activă. Ungaria este pe plan global unul dintre cei mai mari exportatori ai acestei substanţe active, dar acum ea trebuie să acorde prioritate protejării populaţiei ungare şi securizării aprovizionării cu medicamente, menţionează guvernul ungar.

Medicament pentru malarie

Clorochina, folosită de decenii pentru tratarea malariei, a făcut obiectul unor teste clinice încurajatoare pe un mic număr de pacienţi infectaţi cu coronavirus în China şi în Franţa. Însă pacienţii trataţi astfel au primit clorochină în doze foarte mari şi în combinaţie cu multe alte medicamente.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut duminică aprobarea folosirii clorochinei în lupta împotriva noului tip de coronavirus. "Hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic - n.r.), luate împreună, au o şansă reală de a deveni una dintre cele mai mari revoluţii din istoria medicinei", a scris Trump pe Twitter, cerând ca acestea "să fie date în folosinţă imediat".

Totuşi, criticii atrag atenţia că folosirea unui medicament pentru un scop nou nu e lipsită niciodată de riscuri. Printre lucrurile care trebuie testate sunt dozajul şi potenţialele efecte secundare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel