Ungaria a TESTAT peste 20 000 de angajați ai sistemului de învățământ și REDESCHIDE școlile

În primul weekend din an, Ungaria a testat peste 20.000 de angajați ai sistemului educațional. Rezultatele sunt mai mult decât îmbucurătoare.

La testele rapide care au fost efectuate în weekend, în Ungaria, au participat 20.744 de angajaţi din grădiniţe şi şcoli, iar dintre aceştia, 1%, adică 209 persoane au avut rezultat pozitiv pentru coronavirus, a declarat secretarul de stat ungar responsabil pentru administraţia publică, luni. La conferinţa de presă online a comitetului operativ responsabil cu gestionarea epidemiei de coronavirus, István György a amintit că angajaţilor din sistemul de învăţământ li s-a asigurat posibilitatea testării şi în luna noiembrie, iar atunci, rezultatele au fost mai proaste: 2% dintre cei testaţi au avut rezultat pozitiv la coronavirus.

Posibilitatea testării a fost asigurată pentru un număr de 20.000 de angajaţi din grădiniţe şi şcoli, iar testările au avut loc la data de 2 şi 3 ianuarie, în 99 de locaţii la nivel naţional, cu ajutorul a 263 de echipe care au recoltat probele. 13.000 de persoane s-au înregistrat online în prealabil pentru testare.

Cursurile vor continua în siguranță

În cadrul conferinţei de presă a fost subliniat că cei care au fost testaţi pozitiv acum nu pot merge în comunitate, ci vor fi plasaţi în carantină de zece zile la domiciliu, astfel încât cursurile vor continua în siguranţă după vacanţa de iarnă. Secretarul de stat a mai spus că de la jumătatea lunii noiembrie şi până acum au fost efectuate aproape 500 000 de teste.

A reiterat că în noiembrie şi decembrie a fost asigurată testarea în masă pentru mai multe grupuri profesionale, printre care pentru cei angajaţi în instituţiile sociale şi sanitare; în creşe, grădiniţe şi instituţii de învăţământ; precum şi pentru angajaţii din administraţia publică regională – în primul rând pentru cei care lucrează cu publicul. Scopul este de a asigura funcţionarea în siguranţă a instituţiilor implicate, a subliniat oficialul ungar, informează Hirado.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel