Unde se răspândește cel mai rapid coronavirusul. Tragedia ar putea fi mai mare decât în Italia sau China

Izbucnită în Wuhan, China, pandemia de COVID-19 s-a extins la nivel global și a transformat Europa în principalul front al luptei împotriva virusului.

În Europa situația din Italia, unde s-a ajuns 6.077 de morți, dublu față de China (!!!) și Spania, care a depășit pragul psihologic de 2.000 de morți, reprezintă de departe cele mai mari tragedii în lupta cu noul coronavirus.

Din păcate, se pare că Spania vine tare din urmă și ar putea chiar depăși Italia. Iar Madridul este cel mai expus oraș european în lupta cu coronavirusul. Ziariștii spanioli de la El Mundo afirmă că mortalitatea în Madrid se află pe curba de 55%! Dacă această situație nu se va ameliora, Madridul riscă să depășească Lombardia și Wuhan în ceea ce privește mortalitatea.

Madrid, orașul unde coronavirusul se răspândește cel mai rapid în lume

Madridul a devenit astfel regiunea din lume unde COVID-19 se răspândește cel mai rapid.

Cifra deceselor cauzate de COVID-19 în Madrid, scrie El Mundo, a ajuns deja la 1.263 în mai puțin de 15 zile. În comparație, în Lombardia (Italia) s-au înregistrat puțin peste 4.000 de decese iar în Wuhan, puțin peste 2.000, dar în decurs de 35 de zile.

Conform celor mai recente date ale Ministerului Sănătății, la Madrid există deja 10.575 de persoane infectate cu COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel