Unde se pot plăti amenzile COVID-19? Răspunsul OFICIAL

Iată răspunsul oficial al Grupului de Comunicare Strategică în ceea ce privește plata amenzilor pentru încălcarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Unde se pot plăti amenzile COVID-19? La ce unități pot fi achitate amenzile contravenționale pentru nerespectarea măsurilor dispuse pe durata stării de urgență? 

"Ministerul Finanțelor Publice a făcut precizări în ceea ce privește aplicarea prevederilor OUG 34/2020 pentru modificarea și completarea OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Astfel, autoritățile și instituțiile publice în a căror competență revine constatarea și sancționarea contravențiilor rezultate din ordonanțele militare aprobate în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 au fost informate că la întocmirea proceselor-verbale de constatare a contravenției și, eventual, la îndrumarea persoanelor sancționate, să aibă în vedere indicarea contului de venituri 20A350102 "Venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate", astfel încât plățile să fie efectuate corect de către contravenienți", informează Grupul de Comunicare Strategică.

Cum se efectuează plata amenzilor

"Organele abilitate din subordinea ANAF vor fi informate de către Ministerul Finanțelor Publice pentru o aplicare unitară a legislației.

De asemenea, potrivit anunțului făcut de Guvernul României, amenzile pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare pot fi plătite și online, începând de luni, 6 aprilie, pe site-ul ghişeul.ro, la link-ul https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi/amenzi-anaf

Plata amenzilor se poate efectua astfel:

- accesarea paginii www.ghiseul.ro

- selectarea secţiuni "Plăteşte Amenzi Ordonanţe Militare"", mai transmit autoritățile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel