Unde a dispărut Trump? CNN: Nicăieri nu poate fi văzut pe măsură ce criza Covid se adâncește

Donald Trump
Donald Trump

Presa din Statele Unite ale Americii se arată îngrijorată de faptul că ”se adâncește” criza sanitară, iar autoritățile de vârf sunt de negăsit. 

Peste un milion de americani au fost infectați cu Covid-19 în ultima săptămână. În weekend, Statele Unite au depășit 11 milioane de cazuri de coronavirus și 246.000 de decese, scrie CNN

Criza sanitară se înrăutățește

Cel puțin 45 de state au raportat mai multe infecții noi săptămâna trecută comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit Universității Johns Hopkins. Un nou număr record de pacienți a fost internat în spital. Spitalele din mai multe state nu mai au capacitate și personal.

Dar conducerea țării nu se vede nicăieri. Întrucât în ​​medie peste 1.000 de americani au murit în fiecare zi în ultima săptămână, președintele Donald Trump a continuat să ignore criza care se adâncește. În absența acțiunii naționale, statele au fost lăsate să se descurce singure.

Dar administrația Trump nu a dispărut doar

”SUA arată acum la fel ca Europa cu o lună în urmă. Belgia, Franța, Spania, Republica Cehă și altele au văzut atunci nivelul infecțiilor crescând dincolo de cele mai grave previziuni ale acestora. A rămâne fără paturi de spital era o posibilitate reală.

Dar aceste țări au reușit să încetinească răspândirea și - deocamdată - să împiedice virusul să-și copleșească sistemele de sănătate. Cum? Prin blocaje și prin obligativitatea purtării măștii. 

SUA le-ar putea urma sau poate continua să vorbească despre alegeri”, au scris jurnaliștii CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel