Unde a lovit cel mai rău depresia de primăvară. Un spital plin

Zodii care nu fac faţă stresului
Zodii care nu fac faţă stresului

La Iași, psihiatrii sunt îngrijoraţi de numărul mare de pacienți internați la „Socola” odată cu venirea primăverii. 

Deși nu suntem încă în anul 2020, odată cu temperaturile în creştere, în fiecare zi cel puţin un ieşean ajunge la spital cu o formă severă de depresie sau în urma unei tentative de suicid.

Până acum, în această situaţie ajungea un ieşean la două-trei zile. Medicii de la Institutul de Psihiatrie „Socola" spun că cel mai îngrijorător fapt este că, în ultimul an, cei care au ajuns la spital din această cauză au fost în marea lor majoritate tineri, cu vârste de la 16 şi până în 30 de ani.

Depresia poate fi una de ordin existenţial, apărută pe fondul pier­derii cuiva drag, însă este declanşată în spe­cial de problemele sociale sau econo­mi­ce. „Principalul motiv al prezen­tării la noi este faptul că nu găsesc un loc de muncă“, a precizat dr. Virgil Simio­nescu, medic primar psihiatru în cadrul Secţiei Clinice Psihiatrie I acuţi de la In­stitutul de Psihiatrie „Socola“, potrivit ziaruldeiasi.ro. 

 [citeste si]

Tentativele de suicid sunt mai dese în rândul femeilor, iar, conform medicilor, depresia de primă­vară are legătură şi cu astenia specifică acestui anotimp.

Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că studiile la nivel mondial arată că, în anul 2020, unul din patru oameni va dezvolta o formă de depresie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel