Un tată, obligat să-şi concedieze copilul din firma familiei pentru că a refuzat să se vaccineze anti-Covid

Un tată, obligat să-şi concedieze copilul din firma familiei pentru că a refuzat să se vaccineze anti-Covid / Foto: Pixabay
Un tată, obligat să-şi concedieze copilul din firma familiei pentru că a refuzat să se vaccineze anti-Covid / Foto: Pixabay

Un tată a fost obligat să-şi concedieze copilul din firma familiei pentru că a refuzat să se vaccineze anti-Covid.

Un caz neobișnuit a avut loc în Australia. Un cunoscut afacerist local, care conduce o firmă de familie, a fost pus să-ți concedieze propriul fiu, după ce băiatul a refuzat să se vaccineze anti-Covid.

Tânărul ocupa funcţia de manager general, dar i-a spus tatălui său că nu crede că vaccinul a fost testat suficient și că nu vrea să se imunizeze împotriva coronavirusului. Acesta fost momentul în care tatăl şi-a dat seama că nu mai are altceva de făcut decât să-şi concedieze propriul fiu, potrivit Metro.

Demiterea fiului, cea mai grea zi din viața sa

Bărbatul a mărturisit că ziua în care şi-a concediat fiul a fost cea mai grea din viaţa lui, asta deși lucrează în domeniul construcțiilor de mai bine de 50 de ani. El speră ca fiul său să poată reveni în firmă atunci când restricțiile vor fi relaxate.

„Am încercat să-l conving, dar mi-am dat seama că nu are rost şi am decis că nu o să-l oblig să facă ceva ce nu doreşte. Când mi-am dat seama că trebuie să merg la birou pentru a-mi da copilul afară am ştiut că o să fie cea mai dificilă zi din viaţa mea. El este viitorul acestei afaceri, chiar dacă nu a acceptat să se vaccineze anti-Covid. Sper ca într-o zi regulile să fie mai relaxate şi să pot să-l aduc înapoi în firmă”, a mai povestit tatăl.

Firmele de construcţii din Melbourne şi-au întrerupt activitatea timp de două săptămâni, din cauza creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, iar de vineri cei care mai vor să lucreze în construcţii trebuie să prezinte dovada că s-au vaccinat anti-Covid-19. Autoritățile susțin că au luat această decizie pentru că foarte mulți angajați din construcții s-au infectat în ultima vreme cu Sars-Cov-2, multe șantiere devenind adevărat focare de infecție. Dacă lucrătorii vor fi vaccinați, numărul celor infectați va scădea, susțin aceștia.

„Am fost clari. Dacă nu respectați regulile, nu vom ezita să luăm măsuri. Am văzut nerespectarea regulilor în întreaga industrie și de aceea luăm măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor", a spus Ministrul relațiilor industriale, Tim Pallas. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel