Un senator cere închiderea şcolilor din România

Senatorul PMP Lucian Iliescu cere închiderea şcolilor din România de teama COVID 19.

Lucian Iliescu a transmis o scrisoare către Ministerul Educaţiei prin care cere închiderea unităţilor de învăţământ ca o măsură pentru limitarea răspândirii epidemiei cu noul coronavirus în România.

„Coronavirusul ar fi afectat nu mai puţin de 800.000 de cetăţeni în China dacă nu s-ar fi luat măsuri drastice de prevenţie! Din fericire, carantina aplicată provinciei Hubei, instaurată printr-o intervenţie draconică a statului, a limitat numărul de cazuri la cele 80.000 din prezent. În acest sens, consider ABSOLUT necesar ca şcolile şi universităţile să suspende cursurile pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 09.03.2020", arată Lucian Iliescu într-o postare pe Facebook.

„Luând în considerare indicele de retransmisie a COVID-19 şi corelând datele cu numărul mare de cetăţeni români care se întorc din Italia, avem motive serioase de îngrijorare care necesită o serie de măsuri ample pe care statul român trebuie să le întreprindă, printre care se numără inclusiv suspendarea orelor de curs", mai spune senatorul în postarea sa.

În postarea sa, Lucian Iliescu dă exemplu situația din țări care au luat astfel de măsuri deși au mai puține cazuri de persoane infectate decât România. 

„Cursurile şi orele pierdute pot fi recuperate, dar răspândirea virusului ar putea avea efecte dramatice asupra populaţiei! Fiţi responsabili şi acţionaţi în consecinţă, ţinând cont de eventualele pericole care pot apărea pe fondul lipsei de reacţie! În această privinţă, voi adresa o interpelare către Ministerul Educaţiei prin care să solicit aplicarea unor măsuri care să limiteze eventuala răspândire a virusului COVID-19, printre care suspendarea orelor de curs, începând cu data de 09.03.2020!", a transmis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel