Un renumit scriitor, laureat al Premiului Goncourt, a fost răpus de COVID-19

Un renumit scriitor, laureat al Premiului Goncourt, a fost răpus de COVID-19 / Foto: Pixabay
Un renumit scriitor, laureat al Premiului Goncourt, a fost răpus de COVID-19 / Foto: Pixabay

Un celebru scriitor, laureat al Premiului Goncourt, a fost răpus de COVID-19.

Scriitorul Michel Host, laureat al Premiului Goncourt, cea mai importantă distincţie literară franceză, a murit duminică la Paris după ce s-a infectat cu COVID-19, au anunţat marţi surse din anturajul său, relatează  Agerpres, citând AFP.

Cine a fost Michel Host



Michel Host a câştigat Premiul Goncourt în 1986 cu romanul "Valet de nuit", despre un antierou care rătăceşte prin Paris şi îşi caută tatăl dispărut. Cartea, care a divizat criticii, a generat vânzări modeste pentru un Goncourt: 70.000 de exemplare, a afirmat Le Figaro 20 de ani mai târziu.

Născut Yves Chavatte în 1942 la Furnes (Belgia) din părinţi francezi, acest scriitor a păstrat toată viaţa o mare discreţie. Specialist în literatura "Secolului de Aur" (secolele al XVI-lea şi al XVII-lea), Michel Host era, la momentul acordării premiului, profesor la Centrul Naţional pentru Învăţare la Distanţă (Cned).

Primul său roman



El s-a făcut remarcat în 1983 cu un prim roman de 700 de pagini, "L'Ombre, le Fleuve, l'Eté", în care o tânără americană aflată la un pas de moarte evocă vocile, feţele şi evenimentele care i-au marcat scurta existenţă.

Ulterior, el a avut o carieră de romancier, nuvelist şi poet, fiind publicat de edituri precum Fayard şi Calmann-Lévy. Cel mai recent, Michel Host a fost cronicar al revistei online "La Cause littéraire".

"El ne-a luminat cu umorul său, cu perspicacitatea sa, cu imensa sa cultură literară", a scris directorul acestei reviste, Léon-Marc Lévy, salutând "un scriitor remarcabil şi un excelent traducător de spaniolă".

România a pierdut-o recent pe romanciera Ileana Vulpescu

Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit pe 12 mai.

”LA DESPĂRȚIREA DE O MARE SCRIITOARE... A plecat dintre noi ilustra romancieră (”persoană care scrie romane”) care a fost ILEANA VULPESCU. Niciun rând, niciun cuvânt în media. Dacă cel care s-a sfârșit ar fi fost un vestit manelist, steagurile ar fi fost atârnate în bernă și s-ar fi cerut decretarea doliului național. România!...”, a fost tristul anunț făcut de scriitorul Radu F. Alexandru.

VEZI ȘI: Ileana Vulpescu a murit. H.D. Hartmann: Pierderea sa, una din loviturile care anunţă sfârşitul epocii unei mari generaţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel