Un rechin alb de peste 2 tone, liber de-a lungul Coastei de Est a SUA

Rechin mare alb. Foto: Twitter /  @OCEARCH
Rechin mare alb. Foto: Twitter / @OCEARCH

Un rechin mare alb ce cântărește peste două tone este liber de-a lungul Coastei de Est a SUA. El este acum monitorizat de către o asociație. 

Un mare rechin alb care cântărește peste 2.000 de kilograme și măsoară 15 metri înoată de-a lungul Coastei de Est a SUA, scrie CNN. Rechinului feminin i s-a implantat un dispozitiv de urmărire, iar recent a fost surprins în largul coastei Myrtle Beach, Carolina de Sud.

De atunci, rechinul s-a mutat mai spre sud, către cheile din Florida, unde s-a afișat sâmbătă. Rechinul a primit numele de Unama'ki, termen folosit de indigenii din Nova Scotia, care înseamnă „pământ de ceață”.

OCEARCH, o asociație non-profit care urmărește viața marină în colaborare cu SeaWorld, a declarat că a marcat pentru prima dată Unama'ki în apropiere de Nova Scotia în septembrie.

Este cel de-al doilea mare rechin alb pe care grupul l-a etichetat în nord-vestul Atlanticului, a informat filialul CNS WSOC-TV.

"Activitatea rechinilor este la apogeu în apele din zona Florida în perioada aprilie-octombrie", a declarat FWC. Cu toate acestea, atacurile de rechini sunt încă rare, omul fiind „de 30 de ori mai probabil să fie lovit de fulgere în Florida decât să fie mușcat de un rechin". Pe de altă parte, însă, pescuitul din întreaga lume ucide în jur de 100 de milioane de rechini în fiecare an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel