"Un pat de spital rămâne liber doar când MOARE un pacient". Medicul Copciag rupe tăcerea. Care e ADEVĂRUL, de fapt

imagine cu caracter ilustrativ
imagine cu caracter ilustrativ

Gabriel Copciag, director medical la Spitalul Judetean Pitești, a vorbit despre pandemia de COVID-19, dar și despre situația scăpată de sub control din județul Argeș. 

De zile bune, cazurile de COVID-19 cresc alarmant în România, spitalele sunt pline și, din păcate, pacienții în stare gravă sunt tot mai mulți, paturile de la secțiile ATI fiind pline. În ciuda eforturilor medicilor, oamenii nu înțeleg că acum, mai mult ca niciodată, este nevoie ca fiecare să respecte regulile impuse, pentru a putea să învingem virusul. 

Argeș este unul dintre județele în care COVID-19 a explodat. La Spitalul Județean din Argeș, în Secția de Terapie Intensivă erau 7 paturi alocate din 35 pentru bolnavii de COVID-19. Din cauza numărului mare al pacienților care se degradează foarte repede din cauza infecției, secția a mai fost suplimentată cu 8 paturi.

Boala este înșelătoare

"În ultima săptămână am dublat capacitatea secției de ATI, pentru COVID-19. Adică avem acum 15 paturi, toate sunt pline și am solicitat dublarea încă pe atât. Este foarte, foarte înșelătoare această boală și se ajunge imediat la Terapie Intensivă. Avem foarte, foarte mulți tineri cu vârste de 30, 40, 50 de ani, a căror stare generală s-a schimbat foarte repede și au ajuns în Terapie Intensivă", a declarat Gabriel Copciag, în direct la B1 TV. 

"Un pat se eliberează doar când un pacient moare". Care e adevărul?

În contextul în care medicul a afirmat pentru digi24.ro că un pat se eliberează doar când un pacient moare: "Observați, pat liber. Aseară nu era liber, ceea ce înseamnă că am pierdut un pacient. Capacitatea era ieri la maxim. Boala este foarte necruțătoare. Boala este gravă. Aviz celor care nu cred", acesta a ținut să clarifice informația. 

"Asta e doar o exagerare și o interpretare. Noi am eliberat paturi din ATI în momentul în care bolnavii nu au mai necesitat Terapie Intensivă. Au fost și decedați, într-adevăr. Nu, nu suntem în această situație!", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel